Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, kaçak yapılaşmaya karşı mücadele verdiklerini fakat insanların hep fazlasını istediğini belirterek, gecekondulaşmaya ve durdurulmuş yapıların takibine aralıksız devam edeceklerini söyledi.


Seçim sürecinde insanların &[#]8216;seçim arifesinde kimse bana dokunamaz&[#]8217; rahatlığına girdiklerini ama Zonguldak Belediyesi olarak seçimde ve seçim sonrasında da denetimde olacağını ifade ederek Pusula&[#]8217;ya şu bilgileri verdi:

&[#]8220;Ülkenin her tarafında bu var. Dünyada diyemeyeceğim çünkü Avrupa&[#]8217;da her şeye saygı var. Ama maalesef bizim insanımızda ne yaparsak fazlasını yapalım hevesi var. Bir odayı kar görüyorlar. 5 kat veriyorsun 6 istiyor. 10 kat veriyorsun 11 istiyor. İllaki bir fazlasını yapacak. Veya kendi malı değilse üzerine bina yapmak istiyor. Türkiye Taşkömürü Kurumunun lojmanının üzerine kat çıkmak istiyorlar. Maalesef böyle yapıya sahibiz. Kaçak yapı Cumhuriyet Kurulduğundan bu yana var. 1989 da belediye olunmuş ve o günden beri bunlar var. Her belediye başkanı kaçak yapılaşma için uğraşmış ama Zonguldak&[#]8217;ta yüzde 70 gecekondulaşma olmuş. Bunun bir kısmında bizde varız. Önlenebilir mi? Tabiî ki önlenebilir, uğraşılır. Zabıta takiplerle bu önlenebilir. Benim 8 yıllık dönemimde de bir ekibim vardı. Benden sonraki dönemde de bir çalıştı ve şimdide bir ekip var çalışıyor. Taramalarla en aza indirmeye çalışılıyor. Buna rağmen kaçak göçek varsa yıkılmaya çalışılıyor. Doyalara bakılsın 2 yıllık sürecimizde yüzlerce durdurmamız, yüzlerce yıkımımız var. Benden önceki dönemde başlatılan savcılık suç duyuruları var. Bizde bunları yaptık. Ben göreve geldiğimde bütün Zonguldak&[#]8217;a bir ekip kurup durdurulmuş gecekonduları taradık ki üzerine bir şey daha yaptırmayalım diye. Durdurulmuş yapılan üzerine çivi çaktırmamaya çalışıyoruz. Gözümüzden kaçan, yıktığımız halde bir daha yapanlarda var. Sonuç olarak gecekondulaşmayı önleme gayretimiz var. Karşı tarafta da bir yapma çabası var. Burada kimseye kusur bulmamak lazım. Benden önceki dönemde böyleydi şimdide böyle gibi bir iddiam yok. Hep uğraşıldı. Tespitlerimizde kayıtlarımızda var. Ekipler gücü yettiğince uğraşıyor. Bu durumların seçimde artmasının sebebi birilerinin müdahale edemeyeceği gibi bir rahatlık içerisine giriyorlar. &[#]8216;Seçim arifesi bana bir şey yapamazlar&[#]8217; diye düşünüyorlar. Ama bu doğru bir rahatlık değil. Biz seçim zamanı da seçim sonrasında da mücadelemizi veriyoruz. Seçim döneminde de arttığı doğru ama biz denetimleri ona göre arttırıyoruz.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi