Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Ömer Başoğlu, Karaelmas Gazeteciler Derneği&[#]8217;ni (KGD) ziyaret etti. KGD Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Öksüz, Başkan Yardımcısı Harun Ersoy ve Genel Sekreter Çetin Sezgin&[#]8217;in yanı sıra gazetecilerin hazır bulunduğu ziyarette konuşan Başoğlu, siyasetin topluma ne verebilirim amacıyla yapılan bir olay olduğunu vurguladı.


CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal&[#]8217;ın bunu çok güzel tarif ettiğini, kendilerinin de; &[#]8216;Siyaset bana ne verecek diye değil, ben siyasetle topluma ne verebilirim&[#]8217; mantığıyla hareket ettiklerinin altını çizen Başoğlu, &[#]8220;İlçe başkanı olduğumda partimizin oy oranı yüzde 5,5&[#]8217;di. Önce bu oranı 4&[#]8217;e katladık ve sürekli ivme kazandık. Zonguldak&[#]8217;ın yerleşim alanları içinde kültür ve sosyal yönden Gökçebey en kırsal alandır. Gökçebey&[#]8217;de yüzde 52 oy oranına yükseltmek kolay bir iş değil. Son yerel seçimlerde 3 belediyenin 2&[#]8217;sini aldık ve orada da partimizin gücünü gösterdik. Partimiz adına bu başarıyı Zonguldak&[#]8217;a yaygınlaştırmayı hedefliyoruz&[#]8221; dedi.



&[#]8216;DELEGELER HALKIN AYNASI OLACAK&[#]8217;


CHP Genel Merkezi&[#]8217;nin önümüzdeki genel seçimler için bir takvim çizeceğini ve milletvekili sıralamasının nasıl belirleneceği konusunda bir yöntem belirleneceğini ancak kendi tercihinin ise ön seçim yapılmasından yana olduğunu ifade eden Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Ömer Başoğlu, &[#]8220;Ön seçim; Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu&[#]8217;nin ve kurmaylarının öngördüğü ve insanlara güvence verdiği bir yöntemdir.


Umarım bu yöntem Zonguldak&[#]8217;ta da uygulanır. Uygulanırsa da Zonguldak&[#]8217;ta en az delegesi olan Gökçebey İlçesi&[#]8217;nin aday adayı olarak görünüyorum. Bu durumda ön seçim istememesi gereken ben olmalıyım ama ben ön seçimi uygun görüyorum.


Ön seçim benim için değil, partim için uygun olacaktır. Delegeler, bir anlamda Zonguldak halkının aynası olacaktır. Keşke bu ön seçimi delegelere değil de, üyelere hatta halka yaptırabilsek ama maalesef böyle bir teklif yok. Klasik ön seçim delege bazında yapılır. Biz yerimizi alırız alamasak da siyasette mücadelemiz devam edecektir. Ben siyasete insanlık sevgisinden başlayıp, yurttaşlık bilinciyle, kendime olan saygımı yitirmeden sürdürmeye çalışacağım&[#]8221; şeklinde konuştu.



&[#]8216;REKABET, KALİTEYİ GETİRİR&[#]8217;


Yerel basının önemine değinen ve basının insanların düşüncelerine tercüman olduğunu, sorunları gündeme taşama ve çözüm noktasında önemli görevler üstlendiğini sözlerine ekleyen Başoğlu, &[#]8220;Zonguldak basını gazete ve yayın organı sayısı yönünden Türkiye&[#]8217;de en önemli illerinden biri. Bu da rekabetin olduğunun göstergesidir. Rekabet kaliteyi de getirir. İnsanın topluma karşı yaptığı işte, evine ekmek getirdiği işlerde dürüst ve kurallara uygun davranması çok önemlidir.


Bende işveren sayılırım ve çalışanlarıma her zaman söylerim. Biz burada da ekmek parası kazanıyoruz ve birilerini işini emanet alıyoruz. Bu yüzden dürüst davranmalıyız. Oyun oynarken taş alan insana bir şey demem, camiden çıkıp ayakkabı çalanı da yadırgamam ama işyerinde çalışırken hata yapmamalıyız. Herkes işinde fire vermeyi, işinden yanlış yapmayı, kasıtlı davranmayı alışkanlık haline getirirse, doktora gidemeyiz, bir yerde oturamayız.


Biz basına da güveneceğiz. Basına güvenirken, bizlerde çalışmalarımızda açık ve şeffaf olmalıyız. Halkamıza bu şekilde ulaşacağız. Bu sayede de geçmişte yaşadığımız, bugünümüze yansıyacaktır. Çocuklarıma da unvan bırakır, utandırmam. İnşallah Allah da bizi utandırmaz&[#]8221; dedi.



SİYASİ TEMSİLDEKİ KALİTE HER KURUMA YANSIR


Başoğlu&[#]8217;na ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden KGD Başkanı Öksüz ise, &[#]8220;Bizler de elimizden geldiğince sessizliğe ses vermeye çalışıyoruz. Mesleki ve kentsel hassasiyetlerimizle ilgili çalışmalarımızda verdiğiniz desteklerden dolayı arkadaşlarımız adına teşekkür ediyorum. Bizler sorunlara hakim, siyasi çekişmelerle kente yapılacak hizmetleri gölgelemeyecek, engellemeyecek, yavaşlatmayacak, partisi ne olursa olsun kente hizmet için işbirliği yapabilecek isimlerin temsilde yerlerini alması taraftarıyız. Siyasi temsilde yakalanacak üstün kalite kentteki tüm kurumları, sivil toplum örgütlerini, yerel medyayı ve esnafı olumlu yönde etkiler&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi