Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Zonguldak ve Ereğli&[#]8217;de bir dizi inceleme ve geziler yaparak panele katıldı.


Kavaf Ereğli&[#]8217;den başladığı gezisini Zonguldak&[#]8217;ta sürdürdü. Kavaf açılışa hazırlanan Zonguldak Huzurevi´nde incelemelerde bulunmasının ardından sonra Ak Parti İl Teşkilatı´nı ziyaret etti. Bakan Kavaf´ı, İl Başkanı Hamdi Uçar ve partililer karşıladı. İl Başkanı Hamdi Uçar, Bakan Kavaf´a madenci heykeli hediye etti.


Bakan Kavaf, ziyarette yaptığı konuşmada, "Teşkilatlar bizim evimiz. Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir bakanı olmakla birlikte bir siyasi partiden seçilmiş bir insanlarız. Ve demokrasilerde çözüm mercihi siyasi kurum olduğuna inanıyoruz. Onun için yerelde de siyasi katılımın siyasetin canlı ve dinamik olmasını çok önemsiyoruz. Bende eşi madenci olan bir insanım. Çok teşekkür ediyorum" dedi.


Bakan Kavaf, daha sonra AK Parti Zonguldak İl Kadın Kolları tarafından Camlı Köşk´te düzenlenen "Aile" konferansına katıldı. Konferansa, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf başta olmak üzere ÖZEV Mütevelli Heyeti Başkanı Başkanı ve TBMM eski Başkanı Köksal Toptan&[#]8217;ın eşi Saime Toptan, AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar ve eşi, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Murat Karaduman, AK Parti İlçe Başkanları, Belde Başkanları, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Kadın Kolları Başkanı Havva Yılmaz, Belediye Başkanlarının eşleri, Gençlik Kolları ve çok sayıda partili katıldı.


YILMAZ: &[#]8216;AİLE TOPLUMUN TEMELİDİR&[#]8217;


Sohbette ilk olarak konuşan AK Parti Kadın Kolları Başkanı Havva Yılmaz katılımcılara teşekkür ederek sözlerini şöyle sürdürdü: &[#]8220;Bilindiği gibi aile toplumun temelidir. İnsan hakları evrensel beyannamesi ile paralel olarak toplumumuz için kutsal olan aile, anayasamız ile koruma altına alınmış olup bakanlığımız tarafından ailenin ve ailenin sosyal yapısının korunması için çalışmalar gerçekleştirilmektedir. Ayrica aileyi ve aile bireylerini tehdit eden, aileden veya aile dışından kaynaklanan sorunları ve bu sorunları doğuran sebepleri önlemek için gerekli tedbirler alınmakta ve alınmaya devam edilmektedir.


Bakanlığımız tarafından yapılan son çalışmalardan&[#]8232;biri 26-27 kasım 2010 tarihinde Antalya´da gerçekleştirilen uluslar&[#]8232;arası aile konferansıdır.


Dünyada yaşanan hızlı değişim, küreselleşme ve modernleşme süreci çeşitli nedenlerle insani değerlerin zayıflamasına yol açmakta, hızlı iletişimin sağlandığı günümüzde bireyler arasında gerçek iletişimin kopmasına neden olmaktadır.


İnsani değerlerin zayıflaması ve bireyler arasındaki iletişimsizlik de, toplumun temeli olan ailenin zayıflamasına neden olmaktadır.


Aile kurumunun zayıflaması veya bozulması demek o ülkenin sosyal, ekonomik, kültürel ve siyasi olarak da bozulması demektir.


Küreselleşen dünyada aile kurumu, ailenin kutsallığı bizim için büyük önem taşımaktadır.


Aile, kötülüklerin barınmadığı, en muhteşem ve sağlam kale gibidir.


Bu nedenle, aileye yönelik her türlü tehdit ve saldırıya karşı koymak, aile kurumunu ayakta tutmak öncelikle bizim yani toplumu oluşturan tüm bireylerin asli görevidir.


Katılımınızdan dolayı herkese teşekkür ederim&[#]8221; dedi.


KAVAF: &[#]8216;TÜRK TOPLUMU AİLESİNE ÇOK DEĞER VERİYOR&[#]8217;


Türkiye´de Aile Değerleri Araştırması´na göre, Türk toplumunda ´Aile´ nin çok değerli görüldüğünü anımsatan Kavaf ise; &[#]8220; Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ailenin bir değişim geçirdiğini anlatan Bakan Kavaf, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu değişim sürecinde ailenin yapısındaki harcı bozmadan gelecek nesillere taşımamız gerekmektedir. Değerlerin aktarılmasında farklı iletişim kanallarının ve medyanın da rolü büyüktür. Medyada, aile yapısını zedeleyen, şiddetli özendirici, bireysel ve aile mahremiyeti zedeleyici yayınlara karşı önleyici mekanizmalar oluşturulmalıdır. Aileler ve çocuklar, medyadan yansıyan bilgilerden veya rol modellerden büyük ölçüde etkilenmektedir. Ailelerimiz, evlerimizin başköşesine oturan televizyonlardaki özellikle kültürel ve manevi değerlerden yoksun bazı programlarla yıpranmaktadır. Medya aracılığıyla gerçek hayatta toplumun kabul edemeyeceği durumların normalleştirilmesi, buna yönelik güçlü bir sivil hareketi de gerekli kılmaktır. Şu çok açıktır ki; aile konusunda bugün tedbir almazsak yarın çok geç olacaktır" dedi.


Kavaf Sevgi evleriyle ilgili olarak; &[#]8220;Koruyucu ailelerin yanına verdiğimiz çocuklarımız var. Birde evlatlık olarak verdiğimiz çocuklarımız var. Bütün bunlardan sonra 10 bin tane çocuğumuza kurumlarımızda bakım hizmeti veriyoruz. Bunlardan 2 bin 500 civarında olanı sevgi evlerinde barındırıyoruz. Sevgi evleri bizim villa tipi evlerimizden oluşuyor. Zonguldak&[#]8217;ta da 1-2 ay içerisinde sevgi evlerini temelini atmış olacağız&[#]8221; dedi.







Sevgi ve Huzur evlerini artırmaya devam ediyoruz


Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, en önemli durumun, çocukların ailelerinin yanında yetişmesi olduğunu söyledi.
Kavaf, Ereğli&[#]8217;de ÖZEV ve Zonguldak Karaelmas Üniversitesi´nin ev sahipliğinde düzenlenen Özel Eğitim ve Özel Gereksinimli Bireye Sahip Ailelerin Kaygı Durumları´ konulu panele katıldı. Erdemir Kültür Merkezi´nde gerçekleştirilen panele, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, ÖZEV Mütevelli Heyeti Başkanı Saime Toptan, AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Zonguldak Valisi Erdal Ata, ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, ZKÜ Eski Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, ilçe kaymakamları, daire
müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve aileler katıldı.
Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, ´´Kadınlarımız, Türkiye´nin her yerinden Alo 183´ü aramak suretiyle bize 24 saat ulaşabilir´´ dedi.
Kavaf, panelde yaptığı konuşmada, hizmetlerinde ailenin birliği, bütünlüğünü esas aldıklarını belirterek, bu nedenle Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğünün koruması altındaki 40 bin çocuktan 30 binini, ekonomik destekle ailelerine döndürdüklerini, 11 bin çocuğa da kurumlarda bakım hizmeti verildiklerini söyledi.
Kurum bakımında da ´´sevgi evleri´´ modelini tercih ettiklerini vurgulayan Kavaf, ´´Ülke genelinde 235 sevgi evimiz, 35 ilde villa tipi evimiz var. Buralarda 2 bin 500 civarında çocuk kalıyor. Bu yıl 11 sevgi evini daha hizmete sokacağız. 6-8 kişilik gruplar halinde konuk evlerimiz var. Hayatın içinde, komşuluk ilişkilerini geliştirip sosyalleşerek toplumla bütünleşen çocuklarımız, buralarda kalıyorlar. Türkiye´de 323 konuk evi var. Bunu arttırmaya devam ediyoruz. Buralarda da 2 bine yakın çocuğumuz barınıyor´´ diye konuştu.


Editör: Pusula Gazetesi