Pusula&[#]8217;nın sorularına yanıt veren Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, Milletvekili olmak istediğini ifade etti. Her yerde çok iyi tanındığını, genel merkezden onay gelirse adaylığıyla partinin oyunu ikiye katlayacaklarını ve kendisine çok güvendiğini söyleyen Başkan Eşref, &[#]8220;Merkeze bir yakışır. Bende merkez adayı olduğuma göre bir diyorum&[#]8221; dedi.


Önseçim yapılması ve ardından kamuoyu yoklaması yapılması gerektiğini ifade eden Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, değerlendirmesinde şunları söyledi:


&[#]8220;Ben önseçim olsun diyorum. Önseçimin sağlıklı olmadığı yönünde iddialar var. Bu iddiaların bir kısmı doğru. Son 5-6 ay içerisinde yazılanlar, yönetimin arzu ettiği kişilerden oluştuğu ve dolayısıyla yönetimlerin yazdığı bir üye yoğunluğu varsa, bu üye yoğunluğu da eğer bir kanala yönelecekse, tarafsız olamayacaksa sorun var demektir. Ama ben buna rağmen önseçim olmalıdır diyorum. Bence ön seçim genişletilmiş delege bazında olmalı. Yani sadece il, ilçe delegesi değil bunun içinde il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, belediye başkanları, ilçe yöneticileri, il yöneticileri, il ve ilçedeki delegelerin tümü olmalıdır. Buda bin 500 kişiyi buluyor. Böyle bir önseçim olmalı. Kamuoyu yoklaması da mutlaka yapılmalı. Önseçimle geçmiş yıllarda hiç arzu edilmeyen kişilerin birinci sıraya çıktığı görüldü. Yani bundan da aday mı olur denilen kişiler var. Böyle bir şeyden kaygı duyuluyorsa iki işlem bir arada yapılabilir. Doğru bir anket çalışması yapılmalıdır. Sadece şehir merkezine değil mahallelere, iş yerlerine, köylere çıkarak herkese sorulmalı. Genel merkez bunu birleştirir. Anketten çıkan halkın tercihi, önseçimden çıkan delegenin tercihidir. Geniş bir araştırma yapılmalıdır. Merkez yoklaması da zaten işin sonu demektir.


ARTIK KARARSIZ DEĞİLİM, ADAYLIĞI DÜŞÜNÜYORUM


Benim adaylığım genel başkanın kararına bağlı ama ben milletvekilliği adaylığını düşünüyorum. Zaman yaklaştı ve artık kararsızlık geçerli değil. Genel merkezimizde ne derse ona göre hareket edeceğim.

Ben Saltukova&[#]8217;da iki madencinin öldüğü köye gittim. Yanımızda milletvekillerimizde vardı. Orada iki kişi &[#]8216;nasılsın başkanım diye&[#]8217; bana sarıldılar. Benim Zonguldak Belediye Başkanı olduğumu nerden biliyorlar. Tanınıyoruz. Benim birde bayındırlık müdürlüğü kökenim var. Ben her köyde bir sağlık ocağı, okul yaptım. Benim gitmediğim köy yok. Çok geniş çapta çalıştık. O nedenle beni oradan da bilebilirler. Bunu avantaj olarak görüyorum. Herhangi şehirden birisinin, köyleri tanımayan birisi ile benim adaylığım arasında fark olduğunu ve bunun partime olumlu yansıyacağını düşünüyorum. Kendime çok fazla güveniyorum. Partinin oyunu ikiye katlayacağız. Merkeze bir yakışır. Bende merkez adayı olduğuma göre de bir diyorum.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi