1 Mart Muhasebeciler Günü Bartın&8217;da dün düzenlenen tören ve yapılan ziyaretlerle kutlandı. Sabah saatlerinde Cumhuriyet Alanı&8217;nda bulunan Atatürk Anıtı&8217;na çelenk sunumu ile başlayan törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Atatürk Anıtına muhasebecilerin çelengini Bartın Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Aykut Oktay Ulu, Oda Yönetim Kurulu Üyesi Şamil Keser ve Tuncay Maden birlikte sundu. Yağmurlu bir havada gerçekleşen törende oda yöneticilerinin yanı sıra Defterdar Vekili Ziya Aksu, Vergi Dairesi Müdürü Bahadır Bağ ve kurumda görevli bazı bürokratlar da hazır bulundu.


Büyük hedeflerimiz var


Törene katılan Defterdar Vekil Aksu ve Vergi Dairesi Müdürü Bağ ile kurum bürokratları oda yöneticilerinin muhasebeciler gününü kutladı. Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Aykut Oktay Ulu törende yaptığı konuşmada önceki gün yaptığı basın açıklamasını tekrarladı. Aykut Oktay Ulu, muhasebeciler ve mali müşavirler olarak ulaşmaları gereken büyük hedefler olduğunu belirterek, &8220;Biz birlikteliğimizi ve dayanışmamızı koruduğumuz ve birbirimize sahip çıktığımız sürece önümüzdeki tüm engelleri aşarız ve mesleğimizi yüceltiriz. Bu duygu ve düşüncelerle 1 Mart Muhasebeciler Günü&8217;nü kutluyorum&8221; dedi.


Bugün iki seminer düzenlenecek


Muhasebeciler Günü&8217;nü hafta şeklinde etkinlikler düzenleyerek kutlayacaklarını ifade eden Ulu, her yönüyle Bartın fotoğraf yarışmasının ödül töreninin de bu etkinlikler arasında bulunduğunu belirterek, &8220;Bugün iki seminerimiz var. Biri oda binamızda torba yasa ile ilgili. Diğeri Bartın Üniversitesi&8217;nde &8216;Muhasebe mesleğinin geleceği ve vizyonu&8217; konusunda. Odamızdaki seminer saat 10.15-12.30 arasında olacak. Üniversitedeki seminer ise öğleden sonra 14.00&8217;de gerçekleştirilecek&8221; diye konuştu.


Ziyaretler yapıldı


Aykut Oktay Ulu başkanlığındaki Oda Yöneticileri tören sonrası Defterdar Vekili Ziya Aksu ve Vergi Dairesi Müdürü Bahadır Bağ&8217;ı makamında ziyaret etti. Ziyaretlerde muhasebecilik ve mali müşavirlik mesleği konuşuldu, vergi alanında yapılan son düzenlemeler ve torba yasa üzerinde duruldu. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaretlerde Bartın&8217;ın gündemindeki bazı konular da konuşuldu ve karşılıklı fikir alışverişi yapıldı. Defterdar Vekili Aksu ve Vergi Dairesi Müdürü Bahadır Bağ, Oda Başkanı Aykut Oktay Ulu ve beraberindeki Oda Yöneticilerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Editör: Pusula Gazetesi