Bazı ile yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra partinin Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ve bazı belediye meclis üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette birlik-beraberlik mesajları verildi.
Başkanlık makamında Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve bazı belediye meclis üyeleri tarafından ağırlanan İl Başkanı Peker&[#]8217;e bazı il yöneticileri ve Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal da eşlik etti. Gerçekleştirilen ziyarette bir konuşma yapan CHP Zonguldak İl Başkanı Tümer Peker, milletvekili aday adaylığı sürecinde ilçe başkanları istifa eden iki ilçe örgütünde yeni başkan atamalarının kolay yapılabildiğini kaydederek, &[#]8220;Ereğli ve Gökçebey ilçelerinde boşalan başkanlık koltukları için örgütler bir isim üzerinde birleşmişlerdi. Bu da yeni başkan atamalarında büyük kolaylık sağladı&[#]8221; dedi.
CHP örgütleri ve yöneticileri olarak bundan sonraki süreçte geriye ve geçmişte yaşanan kırgınlıklara geri dönmeden omuz omuza çalışmak ve 2011 Genel Seçimleri&[#]8217;ne CHP olarak en iyi şekilde hazırlanmak zorunda olduklarını belirten Peker, Başkan Halil Posbıyık&[#]8217;a hitaben yaptığı konuşmada şu görüşleri sundu:
&[#]8220;Önümüzde çok önemli bir süreç var ve bu süreçte de patimizin tüm üye ve yöneticilerine de ihtiyacımız var. Bizim sizinle olan dostluğumuz politik değildir. Bizim geçmişten gelen iyi bir dostluğumuz vardır. Bu dostluk içerisinde de geçmişte yaşananlara bir daha dönmeden omuz omuza ve birlik-beraberlik içerisinde çalışmalıyız. Bizim bu birlikteliğimizi görenler de mutlaka partimizin saflarına katılıp mücadelemize destek vereceklerdir. Bizim CHP olarak diğer siyasi partilerle aramızda hiçbir sorun yok, ancak nedense bütün sorunlar hep kendi içimizde. Bu sorunlarımızı ve kırgınlıklarımızı bir an önce geçmişte bırakıp geleceğe bakmalıyız.&[#]8221;
Partisinin İl Başkanı Tümer Peker&[#]8217;e temennilerinden dolayı teşekkür eden Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da konuşmasında, CHP&[#]8217;li tüm belediye meclis üyeleri ile birlikte partisinin emrinde olmaya hazır olduğunu belirterek,
&[#]8220;Bundan önceki süreçte şahsiyetimle oynanmak istendiği için ben de yaşadıklarıma karşı ses vermek zorunda kaldım. Benim yaşadıklarımı kim yaşasa aynı tepkiyi verirdi&[#]8221; diye konuştu.
Cumhuriyet Halk Partisi Karadeniz Ereğli İlçe Başkanlığı görevine 24 Şubat tarihinde atanan Hayrettin Kartal&[#]8217;ın çevresinde takdir edilen bir mücadele adamı olduğunu ifade eden Başkan Posbıyık şu görüşleri sundu:
&[#]8220;Geçmişte yaşanan sıkıntıları geride bırakmaya ve birlikte mücadele etmeye her zaman hazırız. Şunu açık yüreklilikle ifade etmek isterim ki İlçe Başkanı olarak Hayrettin Kartal bize bir adım geldiğinde biz üç adım gitmeye hazırız. Kartal, demokrasiye inanan bir insan olduğu için kendisinden bize asla zarar geleceğini zaten düşünmüyorum. Ancak kendisiyle ilgili tek endişem Kartal&[#]8217;ın da çevresindeki bazı kişi veya kesimlerin baskısı altında kalmasıdır. Buna rağmen bugüne kadarki duruşu ve bir söyleminde &[#]8216;her CHP&[#]8217;liye eşit mesafede olacağını&[#]8217; beyan etmesi beni memnun etmiştir. Kendisiyle ilgili edindiğim olumlu izlenimlerle birlikte, bugün bize olan yaklaşımı, kafamızdaki bazı soru işaretlerinin de ortadan kalkmasını sağlamıştır. Bize de her partili gibi eşit mesafede durulduğu takdirde gönlümüzü açmaya hazırız. Bizi bekleyen mesele bizlerin bireysel meselesi değil. Bizim meselemiz ülke meselesi. Böyle bir durumda da kimsenin kapris yapma, adam tutma, partiye gelenlere asık suratla davranma lüksü ve hakkı yok. Biz verilecek her türlü görev ve sorumluluğa hazırız, yeter ki bize samimiyetle yaklaşılsın. Ben, birlik-beraberlikle ve omuz omuza çalışmayla CHP&[#]8217;yi Zonguldak&[#]8217;ta ayağa kaldıracağımıza yürekten inanıyorum. Biz de partimizin tüm örgütleriyle birlikte çalışmaya hazırız.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi