Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şöyle denildi:


"Toprak Analizi Destekleme (TAD) Ödemelerinde Son Müracaat Tarihi 29 Ocak 2009: Bilinçli, tekniğine uygun ve gerektiği miktarda gübre kullanımını teşvik etmek için toprak analizi yaptıran çiftçilerin desteklenmesi amacıyla "Çiftçi Kayıt Sistemine Dahil Olan Çiftçilere Toprak Analizi Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ (Tebliğ No: 2008/70)" 31 Aralık 2008 tarih ve 27097 (6. Mükerrer) sayısında Resmi Gazete´de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.


Her toprak analizine en fazla 50 dekar için ödeme yapılacaktır. Her analiz en fazla 50 dekarlık bir parseli temsil edecektir.


Çiftçilere dekar başına 2,5 TL TAD ödemesi yapılacaktır.


Toprak analizi desteğinden faydalanmak isteyen çiftçilerimiz, bu Tebliğin yayımı tarihinden itibaren 30 gün içerisinde (31 Aralık 2008-29 Ocak 2009) İlçe Müdürlüğümüze başvurmaları gerekmektedir.


Toprak analizi destekleme ödemesinden faydalanmak isteyen çiftçiler Ek-1´de bulunan talep formunu dolduracaklardır. Bu form vasıtasıyla çiftçiler tarımsal faaliyette bulundukları arazilerinden hangi parsellerde ve ne kadar alanı kapsayacak şekilde toprak analizi yaptırdıklarını beyan edeceklerdir. Çiftçiler tarafından doldurulacak olan bu form, daha sonra toprak analizi yapan yetkili laboratuar veya kurum tarafından tasdik edilecektir. Çiftçiler tasdik edilen formlarla birlikte İlçe Müdürlüğümüze son müracaat tarihinden önce başvuruda bulunacaklardır.
TAD ödemesinden faydalanmak isteyen çiftçilerin ÇKS´ deki bilgilerini güncelleştirmeleri ve aşağıda belirtilen belgeleri, başvuru sırasında İlçe Müdürlüğümüze vermeleri gerekmektedir.


a) TAD talep formu,


b) ÇKS kaydı güncelleştirilmemiş çiftçiler için güncelleştirilmiş çiftçi kayıt formu."


Editör: Pusula Gazetesi