Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü Valilik Kupası Halk Oyunları İl Biriciliği Yarışması Zonguldak Can Polat Pamay Salonu&[#]8217;nda gerçekleştirildi. Yarışmaya, Zonguldak Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Duyar, okul müdürleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Yarışmada, saygı duruşu ve İstiklal Marşı&[#]8217;nın ardından konuşma yapan Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Duyar yaptığı konuşmada, &[#]8220;Millet kültürünün yapı taşı olarak kabul edebileceğimiz folklor, içerdiği toplumsal öğelerle aynı zamanda kültür taşıyıcılığı rolünü de üstlenmektedir. Folklor sürekli gelişim halindedir ve bir milletin ortak mal varlığıdır. Yüzyıllar boyu biriktirilmiş ve zenginlikler kaynağıdır folklor. Halk oyunları, kaynağından itibaren her dönemde ve her şekilde sürekli içinden çıktığı toplumun kendine özgü karakteristik özelliklerini yansıtmıştır. Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bizler Valilik Kupası adı altında düzenlenen il birinciliği yarışmasıyla hem Zonguldak&[#]8217;ımızın kültürüne hizmet etmek, hem de gençlerimizin çok önemli bir sosyal faaliyet alanı olarak görülen halk oyunlarına katılımını sağlayarak onların toplumsal yaşantının ve kültürel dinamizmin içinde yer almalarını sağlamak amacını gütmekteyiz. Tüm ekiplerimize başarılar diliyorum&[#]8221; dedi.
Konuşmanın ardından, il birinciliği yarışması geleneksel düzenlemesiz dal yarışması ilköğretim okulları arası küçükler kategorisinde Merkez Gazi İlköğretim Okulu birinci olurken, Bahçelievler İlköğretim Okulu ikinci ve Mimar Sinan İlköğretim Okulu da üçüncü oldu. İlköğretim okulları arası yıldızlar kategorisinde Merkez Gazi İlköğretim Okulu birinci olurken, Rüzgarlımeşe İlköğretim Okulu ikinci ve Zonguldak İlköğretim Okulu üçüncü oldu.
Ortaöğretim okulları arası halk oyunları yarışmazsında Ticaret Meslek Lisesi birinci olurken, Kız Teknik ve Meslek Lisesi ikinci ve Fener Anadolu Lisesi üçüncü oldu. Yaygın Eğitim Kurumları arası halk oyunları yarışmasında Merkez Fatih Halk Eğitim Merkezi birinci oldu.
Daha sonra il birinciliği yarışması geleneksel düzenlemeli dal yarışması ilköğretim okulları arası küçükler kategorisinde Merkez Gazi İlköğretim Okulu birinci olurken, Ahmet Erdoğan İlköğretim Okulu ikinci ve Yayla İlköğretim Okulu üçüncü oldu. İlköğretim okulları arası yıldızlar kategorisinde Merkez Gazi İlköğretim Okulu birinci olurken, Ereğli Kışla Mahmut Likoğlu İlköğretim Okulu ikinci ve Ziya Gökalp İlköğretim Okulu üçüncü oldu. Ortaöğretim okulları arası halk oyunları yarışmasında ise Ticaret Meslek Lisesi birinciliği aldı.
Yarışmada dereceye giren ekipler Düzce&[#]8217;de düzenlenecek olan Gruplar arası yarışmaya katılacakları belirtildi.
Editör: Pusula Gazetesi