Demokratik Sol Parti (DSP) İl Başkanı Fahri Güler, Merkez İlçe Başkanı Battal Lapacı ve DSP Bartın Milletvekili Aday Adayı Yılmaz Gemici ile birlikte Ziraat Odası Başkanı Rüştü Civak&8217;a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyaretinde, 2 Şubat&8217;ta yapılan kongrede yeniden başkan seçilen Rüştü Civak&8217;a başkanlığı süresince başarılı çalışmalar temennisinde bulunan Güler, yaptığı konuşmada, çiftçilerin sorunlarının büyük olduğunu ve iktidar olduklarında bu sorunları çözeceklerini söyledi. Bartın&8217;da birlik ve bütünlük içerisinde hizmetten yana olduklarını anlatan Güler, Ziraat Odası ile bu güne kadar koordineli bir çalışma gerçekleştirdiklerini, bu birlik ve beraberliğin devam etmesi arzusunda olduklarını anlattı.


Bütçeden gerekli kaynak aktarılmıyor


Başkan Güler, &8220;Çiftçilerimizin, ziraatçilerimizin sorunları fazla. Maalesef bütçede tarıma gerekli ve yeterli kaynak ayrılmıyor. Bu da tarımın ilerlemesini engelliyor. Tarıma gerekli destek verilirse tarımın ilerleyeceğinden kimsenin şüphesi yok. Bundan 15-20 yıl önce kendimize yeter haldeyken şu an kurbanlıklarımızı bile dışarıdan alır hale geldik. Bunun da son bulması lazım. Çiftçilerin işlerini kolaylaştırmak hükümetlerin işidir. Suyumuz bol sulama sıkıntısı çekiyoruz. Halbuki sulama sübvansiyonunu hükümetler sağlayabilir. Bunlar da yapılabilecek çalışmalardır. İktidara geldiğimizde bu destekleri çiftçilerimize vereceğiz. Tarımı yeniden ayağa kaldıracağız&8221; diye konuştu.


Mazot ve gübre desteği verilmeli


Çiftçilerin mazot ve gübre bakımından da desteklenmesinden yana olduklarını anlatan Güler, yatıyla tatile çıkan zenginlere, kamarasıysa tur atan işadamlarına mazot 1 TL&8217;den verilirken çiftçi normal fiyattan alıyor. Bunların düzelmesi lazım. Avrupa Birliği AB&8217;ye girme koşulu olan Gümrük Birliği anlaşmasını imzalattı, şimdi de tarım da aynı şeyi yapmaya çalışıyor. Maalesef kendimize yeten bir ülke konumundan tarım ürünlerimizi ve hayvancılık ürünlerimizi dışarıdan alır konuma getiriliyoruz. Bunlara da son vermek için elimizden gelen çalışmaları yapacağız&8221; diye konuştu. DSP İl Başkanı Fahri Güler&8217;e ziyaretinden dolayı teşekkür eden Ziraat Odası Başkanı Rüştü Civak ise, çiftçilerin sıkıntı içerisinde olduğunu anlatarak, sorunların çözümü için oda olarak çalışmalarını sürdürdüklerini anlattı.


Editör: Pusula Gazetesi