Kızılay Derneği Bartın Şubesinin kan bağışını yaygınlaştırmak için kurumlara yönelik düzenlediği çalışmalar Bartın FEM Dershanesi&8217;nde devam etti. Dershanede Kızılay Derneği Şubesiyle ortaklaşa düzenlenen kan bağışı kampanyasına çok sayıda dershane öğretmeni ve öğrenci katıldı. Toplum sağlığı ve güvenli kan temininin önemli olduğunu anlatan Kızılay görevlileri bağış sırasında kan vermenin faydaları hakkında bilgiler verdiler.


Kan vermek hayat kurtarır


Kan vermenin hayat kurtardığı gibi canlılık verdiğini ifade eden Kızılay görevlileri, "18-60 yaş arasında ağırlığı 50 kilogram üzerinde, önemli bir sağlık problemi yaşamayan, doktorlar tarafından yapılan muayenede sağlığı uygun olduğu tespit edilen ve hemoglobin düzeyi uygun olan herkes 3 ayda bir düzenli olarak kan bağışında bulunabilir. Kan ihtiyacının fazla olduğu ülkemizde FEM Dershanesi yönetimine gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür ederiz&8221; şeklinde konuştu.


Öğrencilere güzel örnek oluyoruz


Amaçlarının öğrencilere güzel örnek olmak olduğunu söyleyen FEM Dershanesi Müdürü Cemil Akbaş, &8220;Bir hayat kurtarmak ve insanlığa hizmet etmek düşüncesi ile kan bağışı kampanyasına katıldık. Kan bağışı kampanyasında öğrencilere toplumsal sorumluluk kazandırmayı hedefledik. 46 ünite kan bağışında bulunan öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Kızılay Bartın Şubesi yönetimini de çalışmalarından dolayı kutluyorum. Bu tür sosyal sorumluluk içeren projelere destek vermeye devam edeceğiz&8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi