Zonguldak &[#]8211; Gerede arasında ve Zonguldak Ereğli arasında devam eden fakat Kaplumbağ hızıyla ilerleyen çalışmalar 7 yıldır bitirilemediği gibi vatandaşı canından bezdiriyor. Ulaşımda kolaylaştıracağı, kaza oranlarını azaltacağı belirtilen bölünmüş yol çalışmaları yarım kaldığı ve yeterli önlem alınmadığı için bugüne kadar pek çok ölümlü kazaya neden oldu. Onlarca vatandaş yaşamını yitirdi.



Ak Parti iktidarının önemli projelerinden biri olan ve 2003 yılında Acil Eylem Planı kapsamında başlatılan duble yol çalışmaları yurdun büyük bölümünde tamamlanmasına karşın Zonguldak sınırlarında çalışmalar her defasında bir sorunla karşılaşıyor. Bu duruma tepki gösteren sürücüler tepkilerini; &[#]8220;İktidar partisi Milletvekilleri ne yapıyor. Bu yolları arazi mi yoksa siyasetçiler mi engelliyor&[#]8221; şeklinde dile getiriyor.



Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım&[#]8217;ın son Zonguldak gezisinde yollardaki duruma çok şaşırdığını ve çalışmaların hızlandırılacağını belirtmesine karşın beklenen hız sağlanamadı. Yeni çalışmanın başladığı bölgelerde çalışan taşeron firmalar ana firmadan hak edişlerini alamadıkları için iş bıraktı. Az sayıdaki iş makinesi ve personelle çalışan firmalar ise topu Ulaştırma Bakanlığı&[#]8217;na atıyor.

Editör: Pusula Gazetesi