Kdz. Ereğli Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi&[#]8217;nde gerçekleştirilen ödül töreninde Toplam Kalite Yönetimi Çalışmaları kapsamında başarı elde eden okullara Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ödül töreni düzenlendi.
Gerçekleştirilen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı&[#]8217;nın okunmasıyla başladı. Ardından salonda bulunan davetlilere tanıtım sunu eşliğinde bilgilendirme verildi. Ödül töreninde konuşma yapan Kdz. Ereğli Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, &[#]8220;2005-2006 yılı öğretim yılında okullarımızın gerek fiziki ortamların daha iyi iyileştirilmesi, gerek çocuklarımızın eğitim öğretimdeki başarılarının artırılmasının okullarda yeni bir yönetim anlayışının daha doğrusu Bakanlığımızın 1999 yılında başladığı Toplam Kalite Yönetim anlayışını tekrar canlandırırsak bu yolda daha verimli bir yol kazandıracağımızı arkadaşlarıma söylemiştik. Bu konuda önce okul müdürlerimize okul yardımcılarımıza daha sonra her okuldan öğretmenlerimize bu konudan eğitim çalışmaları seminerleri verdik. İlk önceleri okullarımız, bazen yöneticilerimiz öğretmen arkadaşlarımız bu çalışmaların yeniden okullara yük çıkaracağını, fazla zaman alabileceği, bazen eleştiriyel gözle bakıldı. İlk yıl birkaç okulumuz bu ödül sürecine katıldı. Bir sonraki eğitim öğretim yılı bu sayı daha da arttı ve bugün 9 okulumuz yarışmaya katılmasıyla bu töreni birlikte yapmanın gururunu yaşıyoruz&[#]8221; dedi.
Ödül töreninde en iyi grup kategorisinde birinci Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi, ikinci Ereğli Anadolu Lisesi, üçüncü Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi yer aldı. En iyi ekip kategorisinde birinciliği Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi, ikinciliği Kepez İzmirlioğlu İlköğretim Okulu, üçüncü Nurdan ve Ahmet Oğuz İlköğretim Okulu elde etti. Beyaz bayrak projesi kapsamında ödül alan okullar Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi, Kestaneci İbrahim İzmirlioğlu İlköğretim Okulu, Turgut Reis İlköğretim Okulu, Nurdan ve Ahmet Oğuz İlköğretim Okulu, Özel Utku İlköğretim Okulu olarak belirlendi.
Editör: Pusula Gazetesi