AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, AK Parti Kilimli Belde Başkanı Cavit Taşçı, AK Parti Kilimli Belde Sosyal İşler Başkanı İsmail Bayram, Seçim İşleri Başkanı Ahmet Demircioğlu, AK Parti Merkez İlçe Teşkilat Başkanı Orkun Bilir, Seçim İşleri Başkanı Taner Yılmaz, Tanıtım ve Medya Başkanı Erkan Tığ, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Teşkilat Başkanı Ahmet Kalaycı, Mahalli İşler Başkanı Şerafettin Albayrak, Sekreter Hüseyin Horozoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Dağkıran ve Hikmet Kahya ile birlikte maden ocağına indi.
17 Mayıs 2010 tarihinde TTK Karadon Müessesesi Yeni Servis Kuyusu&[#]8217;ndaki -540 kodunda meydana gelen grizu faciasında 30 işçi yaşamını yitirmişti. İhaleyi alan Çinli ekip tarafından bakım ve onarım çalışmaları devam eden TTK Servis Kuyusu&[#]8217;ndaki çalışmaları için madene inen AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman ve beraberindekiler, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgiler aldı. İlk olarak TTK Karadon Müessese Müdürü İsmail Güner&[#]8217;i ziyaret eden Karaduman, ocakta ölen işçilerin yakınlarına baş sağlığı diledi. Fikir alışverişinin gerçekleştiği ziyarette açıklamada bulunan Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, CHP Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun&[#]8217;un &[#]8216;Ülkeyi ölmüş eşek fiyatına sattılar&[#]8217; açıklamasına sert tepki göstererek, AK Parti&[#]8217;nin, hizmetleri ile ülkeye değer kattığını söyledi. Karaduman ayrıca, bu konu ile ilgili olarak hafta sonunda düzenleyeceği basın toplantısı ile ilgili cevap vereceğini sözlerine ekledi. Ziyarette konuşan Karaduman, &[#]8220;Karadon Müessesemizi ziyarete geldik. Hem fikir alışverişinde bulunmak hem de çalışmalar hakkında bilgiler almak için geldik. Bu gün teşkilat olarak değişik bir program düzenledik. Çalışmaları yerinde görmek istedik. Arkadaşlarımız ile birlikte yerin altına ineceğiz. Karadon&[#]8217;da geçmişte bir grizu patlaması oldu. Madenci kardeşlerimizi kaybettik. Yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Bizim yaptığımız hizmetler, bu konu ile ilgili olarak hafta sonu basın toplantısı yapacağız. Biz Türkiye&[#]8217;ye değer katıyoruz. Ülkeye hizmet veriyoruz. Her zaman milletin yanındayız. Her alanda tüm çalışmalarımıza devam ediyoruz. İleri ki günlerde bununla ilgili çalışmaları yapacağız&[#]8221; dedi.
Ziyaretten memnuniyetini belirten TTK Karadon Müessese Müdürü İsmail Güner, çalışmalar ile ilgili AK Parti heyetine bilgiler verdi. Güner, &[#]8220;Bu gün bizleri ziyaret ettiler. Bir de ocak programı düzenlendi. Ocağa inerek arkadaşlarımızı ziyaret edecekler. İşçi arkadaşlarla daha yakın olabilmeleri için ocak ziyareti yapacaklar. İnşallah işçilerimize ve bize yardımcı olurlar. Kendilerine çok teşekkür ediyorum, Arkadaşlara yeni görevlerinde başarılar diliyorum&[#]8221; diye konuştu.

&[#]8220;CANLANMAYA BAŞLIYORUZ&[#]8221;
Ardından Türkiye Taşkömürü Kurumu Kilimli İşletme Müdürü Yılmaz Ünlü&[#]8217;yü ziyaret eden AK Parti heyeti, kuyu çalışmaları hakkında bilgi aldı. Kurumun en büyük müessesesinin Karadon olduğunu belirten Kilimli İşletme Müdürü Yılmaz Ünlü, &[#]8220;Bizim müessese kurumun en büyük müessesesinden bir tanesidir. Bizim canlanmamıza bakıyor. Hazırlıklarımızı yapıyoruz. Çalışmalarımızı yapıyoruz. Kısa bir süre sonra canlanmaya başlayacağız. Biraz daha üretimimizi arttıracağız&[#]8221; şeklinde konuştu.
Madenci elbiselerini giyen AK Parti heyeti, TTK Gelik İşletme Müdürü Ahmet Baş ve teknik heyet nezaretinde TTK Karadon Eski Kuyu&[#]8217;dan madene indi.
Editör: Pusula Gazetesi