Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Defterdar Vekili Ziya Aksu ve beraberindeki heyet Vali İsa Küçük&8217;ü makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Defterdar Vekili Ziya Aksu, &8220;Tahsilât oranımız yüzde 77 olarak gerçekleşmiştir. Ben çalışmadan dolayı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Sayın Valimizin de desteği ile biz hedefimize ulaşacağız. Etkinliklerimiz devam edecek. Öğrencilerimize okullarda vergiyle ilgili paneller düzenleyeceğiz ve onlara hediyeler vereceğiz&8221; dedi.



Vergi mükelleflerine teşekkür


Vali İsa Küçük de konuşmasında vergi konusunda herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi. Vali Küçük, &8220;Bartın&8217;daki tahsilât oranı yıllar ortalamasının üzerindedir. Bu sene de arkadaşlarımız özveri ile çalıştılar. Ben kendilerini kutluyorum. Tabi vergi denince genellikle vatandaş çekiniyor ama sonuçta devlet yaşantısı gelirlerini tamamen vergiden oluşturduğuna göre önemli bir konudur. Toplumda vergi verilmesi herkesin vatandaşlık görevidir. Dolayısıyla herkes üzerine düşen görevi yapmalıdır. Biz kamu görevlileri üzerimize düşen görevleri kimsenin kalbini kırmadan, onları zora sokmadan yerine getirmeye çalışıyoruz. Bartın bir anlamda Türkiye&8217;de her sene üzerine düşen görevi gönüllü olarak yapıyor. Burada vergi mükelleflerine de teşekkür etmemiz lazım&8221; dedi.



Daha verimli hizmet mekânına kavuşacağız


Vali İsa Küçük, &8220;Büyük oranda hukuki anlaşmazlıklar çıkmadan, tartışmalar sonuçlanıyor. Sanırım Vergi Haftasını son kez bu binada kutluyoruz. Önümüzdeki yıllarda yeni binamızda vergi haftasını karşılayacağız. Sanırım vergi dairemiz de yeni binaya taşınmış olacak. Biz de en geç Mayıs ayında yeni Vilayet Konağımıza taşınmış olacağız. Hedefimiz Nisan ayında taşınmak ama hava koşullarının müsait olmasına bağlı. Böylece daha verimli bir hizmet mekânına kavuşmuş olacağız&8221; ifadesini kullandı.

Editör: Pusula Gazetesi