Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Selim Karakaş, 18 Şubat tarihli Hergün Gazetesi&8217;nde çıkan partisiyle ilgili bir habere yalanlama yaparak tepki gösterdi. Karakaş, verilen haberin gerçekleri yansıtmadığını söyledi. Haberde, kendisinin milletvekili adayı olacak isimler arasında gösterildiğini, Milletvekili Yalçınkaya&8217;dan &8216;Baykal grubunda&8217; diye söz edildiğini ve çok sayıda milletvekili aday adayından bahsedildiğini belirten Karakaş, bunların dedikodudan ibaret olduğunu ifade etti.


Dün parti binasında gerçekleştirdiği basın açıklamasında milletvekili aday adayı olmak istemediğini kaydeden İl Başkanı Selim Karakaş, hedefinin CHP iktidarında İl Başkanı olarak Bartın&8217;a hizmet etmek olduğunu söyledi.



Konuya açıklık getirdi


18 Şubat Cuma günü yerel bir gazetede çıkan CHP ile ilgili habere açıklık getirmek için basın açıklaması yaptığını belirten Karakaş, &8220;Öncelikle şahsımla ilgili yazılan CHP Bartın Milletvekilliği aday adaylığımla ilgili olarak bir kez daha açıklama yapmak istiyorum. Daha önce de söylemiş olduğum gibi Cumhuriyet Halk Partisi&8217;nden milletvekili aday adayı olmayı düşünmüyorum. Bu nedenle de İl Başkanlığı görevimden istifa etmedim. Bu görevi halen sürdürmekteyim. Benim hedefim bu dönemde CHP iktidarında İl Başkanı olarak Bartın&8217;a hizmet etmektir&8221; dedi.



Dedikodudan başka bir şey değil


İl Başkanı Karakaş, &8220;Söz konusu gazete haberinde yer alan ve aday adayı olacağı söylenilen diğer arkadaşlarımızın partimize herhangi bir müracaatı söz konusu değildir. Ne bizlere ne de genel merkezimize herhangi bir müracaatları da yoktur. Ayrıca söz konusu kişilerden bazıları halen devlet memuru olmaları nedeni ile böyle bir açıklama yapmaları mümkün değildir. Partimizde milletvekili aday adaylığı süreci ve seçim takvimi henüz başlamadığından CHP Bartın örgütlerinde böyle bir sürecin başlatılmış olduğuna ve hatta aday isimlerinin tartışıldığına ilişkin haberler bazı kişiler tarafından kasıtlı olarak çıkartılan dedikodudan başka bir şey değildir&8221; şeklinde konuştu.



Genel Başkanımızın yanındayız


Selim Karakaş &8220;Yine aynı gazete haberinde yer alan ve Milletvekilimiz Rıza Yalçınkaya&8217;nın Baykal gurubunda yer aldığının tahmin edilmesi gibi bir söylemin dile getirilmesi son derece yanlış ve kasıtlıdır. Eski Genel başkanımız Sayın Deniz Baykal&8217;ın istifasından sonra yaşanan süreçte CHP örgütleri üyesinden milletvekiline kadar birlik, beraberlik ve bütünlük içinde hareket etmiş, bunun sonucunda da milletvekilimiz Rıza Yalçınkaya seçilen her iki parti meclisinde de yerini korumuştur. CHP Bartın örgütleri olarak bizler ilk gün olduğu gibi bugünde genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu&8217;nun yanındayız, Genel başkanımıza ve ona gönülden bağlı parti örgütlerimize güveniyoruz. Çok çalışarak Bartın halkıyla birlikte başarıya ulaşacağımıza inanıyoruz&8221; diye konuştu.



Adaylık süreci tüzüğümüzde yazıyor


İl Başkanı Selim Karakaş &8220;Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olağanüstü kurultayda, yazılı ve görsel basında yer alan çeşitli söylemlerinde Türkiye genelinde 40-45 ilde ön seçim yapılacağını ifade etmiştir. Ancak hangi seçim çevresinde hangi yöntemle aday belirleneceği henüz açıklanmamıştır. Bu konularla ilgili çalışmalar genel merkezimizce sürdürülmektedir. Milletvekilliği adaylık süreci parti tüzüğümüzde açık ve net bir şekilde açıklanmaktadır. Tüzüğümüzün 58.maddesinde &8216;Aday saptamada hangi seçim çevresinde hangi yöntemin uygulanacağına parti meclisi karar verir&8221; ve ayrıca tüzüğümüzün 59. maddesinde &8216;adaylık için başvuru tarihleri parti meclisince saptanır ve açıklanır&8217; denilmektedir&8221; dedi.



Gerekli açıklamalar yapılacaktır


Karakaş &8220;Parti meclisimiz her iki konu ile ilgili olarak karar almadığı ve bunu kamuoyuna açıklamadığı sürece bizlerin parti örgütleri olarak bir açıklama yapmamız doğru olamayacaktır. Partimizin yetkili organlarınca bu konu ile ilgili çalışmalar tamamlandıktan sonra gerekli açıklamalar sizlere ve Bartın kamuoyuna duyurulacaktır&8221; ifadesini kullandı.


CHP İl Başkanı Karakaş açıklamasında, daha önce bazı basın organlarında çıkan Milletvekili Rıza Yalçınkaya&8217;nın Bartın dışında başka bir ilden aday olacağına ilişkin haberlere Yalçınkaya&8217;nın gerekli cevabı verdiğini ve Bartın&8217;dan aday olmak istediğini söylediğini de hatırlattı.

Editör: Pusula Gazetesi