Zonguldak Valisi Erdal Ata, Zonguldak&[#]8217;a yakışan yeni bir valilik binası yapmayı düşündüklerini ifade ederek yer olarak alışveriş merkezi yanında bulunan hayvanat bahçesi alanını düşündüklerini söyledi.


Bakanlığın mevcut valilik binası varken yenisi için ödenek vermediğini ancak mahalli imkanlarla yapılabileceğini belirterek, &[#]8216;Hükümet binası oraya gitmiş olursa daha iyi olur. Böyle bir isteğimiz var ama para lazım&[#]8221; dedi.


Zonguldak Valisi Erdal Ata Pusula&[#]8217;ya şunları söyledi:


&[#]8220;Valilik Binasının çatısını yaptırdık, şimdi tuvaletlerini yaptırıyoruz. Bu senede yine ödenek almaya uğraşıyoruz. Tabi onarımla ilgili ödeneği geçen yıl Bakanlık tamamını temin edip veremedi. Ama en acil olan tuvaletler ve çatı olduğu için ona yetecek kadar bir ödenek aldık ve o çalışmalar bitmek üzere. Ama elektrik tesisatları, sıhhi tesisatları gibi çalışmaların yapılması lazım. Onlar içinde ödenek talep ettik. Bu sene aldığım bilgiye göre hükümet binalarının bakım ve onarım için ayrılan miktarın daha az olduğunu söylediler. Alabilirsek bir şeyler yaptırmaya çalışacağız. Benim gönlümden geçen yeni bir hükümet binası yapılması. Bunu Bakanlık bir ilde bir hükümet binası varken bunu dikkate almayıp yeniden bir hükümet binası yapmaz. Ancak mahalli imkanlarla başlanıp belli bir seviyeye getirilirse belki ikna edilip ödenek çıkartılabilir. Benim arzum alışveriş merkezinin yanında, hayvanat bahçesinin olduğu yerde 23 bin metrekarelik yerimizi değerlendirmek. O tepe zamanında kaldırılmış olsaydı çok daha iyi olurdu. Ama ona rağmen kaldırılır. O tepe tıraşlanıp yol seviyesine kadar indirilip güzel bir hükümet binası yapılabilir. Burayı da ister yıkıp meydan yapsınlar, ister belediyeye versinler, ister başka türlü değerlendirsinler. Ama hükümet binası oraya gitmiş olursa daha iyi olur. Böyle bir isteğimiz var ama para lazım. 2008 yılında konjonktür biraz daha iyiydi. Sanayi yaşanan krizden henüz etkilenmemişti. Mahalli imkanlarla o zamanlar bir şeyler yapma imkanımız vardı. 2010 da krizin etkileri atlatıldı ama tamamen ortadan kaldı diyemiyoruz. Ümit ediyorum 2011 yılı 2010 yılından biraz daha iyi olursa belki bir takım alternatifler çıkabilir.&[#]8221;


GELECEĞİMİZİ TEHLİKE ALTINA ATIYORUZ


Kozlu Sahil Yoluna kurulan ve Zonguldak Merkez-Kozlu-Kilimli&[#]8217;ye de hizmet verecek olan Kanalizasyon Sistemi ve Atık Su Arıtma Tesisi İnşaatıyla ilgili de bilgiler veren Vali Erdal Ata, tüm vatandaşların çevre konusunda duyarlı olmasını, aksi takdirde geleceğimizi tehlike altına attığımızı söyledi.


Zonguldak Valisi Erdal Ata, konuşmasında şunları söyledi: &[#]8220;Zamanında proje yapılırken Kozlu-Kilimli-Çatalağzı-Muslu-Gelik&[#]8217;in de bu projeye dahil edilmesi gerekiyordu. Ama yapılmamış. Şuanda Kozlu dahil oldu. Kilimli&[#]8217;nin de bir kısmı dahil oldu. Temennimiz Kilimli&[#]8217;nin geri kalan bölümü Çatalağzı-Muslu-Gelik bunlarda bir araya gelip ayrı bir proje yapıp tüm atık suların arıtılarak denize verilmesini sağlamak lazım. Aksi takdirde yaşadığımız bölgeyi, havamızı, suyumuzu, denizimizi, toprağımızı kirletiyoruz. Geleceğimizi tehlike altına atıyoruz. Çevreyle ilgili herkesin daha duyarlı olması lazım. Gelecek nesillere daha temiz bir ülke bırakmamız lazım.


Eski çöp döküm alanındaki görüntü ortadan kalkmadı. En azından çöp dökülmüyor. Hedefimiz oraların ıslah edilmesidir. DLH ile bu konuda görüşüyorum. Sayın Bakanımızın orayla ilgili yardımcı olmaz için sözü vardı. Yatırım programına alınıp polisevi&[#]8217;nin oradan Zonguldak istikametine doğru çöp döküm alanlarını kapsayacak sahilde tahkimat projesinin yapılması gerekiyor. Onunla ilgili bazı çalışmalar yapılıyor. Bir sonuç alınırsa 2011-2012 yıllında yapılacak. Tahkimat projesini yaparsak o alanın ıslah edilmesi daha kolay olacak.


Diğer bir çalışma da arıtma tesisleri için gerekli olan enerjinin oradaki eski çöp döküm alanından elde edilen metan gazından elektrik üretilmesiyle ilgili bir proje var. Tahmin ediyorum 15-20 yıl o tesisin elektrik ihtiyacını karşılayacaktır. Onu da arıtma tesisini yapan firma yapmayı planlıyor. Onlardan buranın ıslahını da yapmaları yönünde isteğimiz oldu. Sıcak bakıyorlar.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi