Zonguldak Valisi Erdal Ata, İhlas Haber Ajansı Zonguldak Bölge Müdürü Osman Sav´ı ziyaret etti. Vali Ata, çalışmalar ve projeler hakkında bilgiler verdi. Yatırım konularına da değinen Erdal Ata, havaalanı konusunda da bilgi verdi. Ata, ´Öger Türk yetkililerinin bu ay içerisinde gelip hava alanı içerisinde inceleme yapacakları söylendi. Öger Türk yetkililerinin teknik ekip ile gelmesi bekleniyor. Yapılan çalışmaların yeterliliği ve uçak inip inmeyeceği incelenecek. Onların talebine göre de çalışmalarımıza hız vereceğiz´ diyerek krizin bahane edilerek bir takım şeylerin kurban edilmemesini istedi.

Yatırımları takip ettiklerini söyleyen Ata, Zonguldak´ın imkanlarının belirli olduğunu dile getirdi. Hastane çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Erdal Ata, hedefte okulların modernize edilmesi olduğunu kaydetti. Zonguldak-Karaman arasındaki projelerin hayata geçirildiği taktirde, yapılan duble yollarla değerinin artacağını söyleyen Zonguldak Valisi Ata, &8220;Yatırımlar araştırma ile doğru yerde yapılmadığı takdirde devlet ve mahalli idareler olarak iki yakamız bir araya gelmez. Bizi en çok meşgul edecek konular yatırımlardır. Çalışmalarımız sürüyor. Yatırımları takip ediyoruz. Kriz bahanesiyle bir takım şeyleri kurban etmeyelim istiyoruz. İlimizin İmkanları belli. Hedefimiz eğitimde açıkların kapatılması. Okulların modernize edilmesi. Sağlıkta da bir takım çalışmalarımız var. SSK Lojmanlarını boşaltıp Atatürk Devlet Hastanesi´ne ek bir bina yapmak için çalışmalarımız sürüyor. Kdz. Ereğli ve Devrek´te hastane yapımı için çalışmalarımız var. Bahçelievler Mahallesi´nde saha için 12 yıldır yer tahsisi yapılamamış güzel bir yer var. O yönde Gençlik Spor İl Müdürlüğü (GSİM) ile birlikte çalışmalar sürüyor. Sahil projelerimiz var. Kent girişindeki 69 Ambarları diye tabir edilen bölgeyi boşaltıp yerine başka projeler hayata geçirmek istiyoruz. Burada amacımız insanların işini kaybetmeden sorunu çözelim istiyoruz. Oradan boşaltacağımız insanlara yer göstermeden bir çalışma yapmak istemiyoruz. Yer bulabilirsek çalışmalara başlayacağız. Bu güne kadar bölgede tercihler yanlış kullanılmış. Bu tür merkezler şehir dışında olabilir. Özellikle Karaman ile Zonguldak arası bu tür yatırımlar için çok uygun bir yer. Duble yollarda yapıldıktan sonra oraların işlevselliği ve değeri daha da artar. Yatırım yaparken araştırma ile doğru yerde doğru yatırımlar yapmak gerekir. Yoksa devlet olarak da mahalli idareler olarak da iki yakamız bir araya gelmez&8221; dedi.
Zonguldak Hava Limanı´nın uçuşlara hazır olması için tıraşlamaya devam edildiğini söyleyen Vali Ata, tıraşlama çalışmasına Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan´ın desteklerini sürdürdüğünü sözlerine ekledi. Köksal Toptan´ın desteği olmadığı takdirde ödeneğin çalışmalara yetmeyeceğini söyleyen Ata, Öger Türk yetkililerinin hava alanı içerisinde inceleme yapacağını bildirdi. Yetkililerin incelemeleri doğrultusunda taleplerine göre çalışmalara hız vereceklerini kaydeden Ata, Filyos Projesi hakkında da bilgiler verdi. Devlet Su İşleri´nin (DSİ) ıslah çalışmaları yönünden Filyos Projesi´ni takip ettiğini bildiren Zonguldak Valisi Erdal Ata şöyle konuştu:
&8220;Tıraşlamaya devam ediyoruz. TBMM Başkanı Köksal Toptan´ın destekleri sürüyor. Mevcut çalışmalarda Köksal Toptan´ın desteği ile yapılan çalışmalardır. Bu destek de olmasa zaten ödenek yetmez. Bu çalışmaları daha hızlı yürütebilmek için ek bütçe gerekiyor. Öger Türk yetkililerinin bu ay içerisinde gelip hava alanı içerisinde inceleme yapacakları söylendi. Öger Türk yetkililerinin teknik ekip ile gelmesi bekleniyor. Yapılan çalışmalarının yeterliliğini ve uçak inip inmeyeceği incelenecek. Onların talebine göre de çalışmalarımıza hız vereceğiz. Filyos Bölgesi´nde serbest bölge sınırları yeniden belirlendi. Yakında onaydan çıkar. İkinci bölgede kamulaştırma başlayacak. Harita imar planları ile ilgili ödeneklerin gönderilmesini talep ettik. DSİ´de ıslah çalışmaları yönünden Filyos Projesi´ni takip ediyor. DSİ, mülkiyeti olmayan denizden karaya doğru yaklaşık 3.5-4 kilometrelik alandan ıslah çalışmasını yürütüyor. Askeri elektronik dinleme radarının kaldırılması ile ilgili çalışmalar sürüyor. Zonguldak bölgesine sektörel anlamda teşvik verilecekse kömür, deniz, liman, demir-çelik ve orman ürünleri tersane, çimento gibi sektörlerde verilmelidir. Aksi yöndeki teşviklerin bölgeye faydası olmaz.&8221;
Gazetecilik mesleğinin zorluğuna değinen Vali Erdal Ata, basın mensuplarının devletin zarar göreceği durumlarda yabancı basın mensuplarının göstereceği hassasiyeti göstermesi gerektiğini söyledi. Ata, &8220;Bombanın kurşunun ne zaman ve nereden geleceği bilinmiyor. Gazetecilik de zor meslek. Gazeteciler mesleğini yaparken stratejik ve devlete zarar verecek durumlarda bir çok dünya basınındaki gibi yabancı basın mensupları ile aynı hassasiyeti göstermelidir. Çünkü devletimiz güçlü olursa bizlerde huzur, rahat ve güven içerisinde yaşarız. Devletimiz zayıfsa yaşayan insanlarda zarar görür&8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi