Zonguldak Valisi Erdal Ata, Kozlu Sahili Projesiyle ilgili Pusula&[#]8217;ya konuştu. Zonguldak&[#]8217;a ilk atandığı yıllarda kendisinin de böyle bir hayalinin olduğunu ve Kocaeli&[#]8217;nden proje hazırlanması için mimarlar getirttiğini ifade eden Vali Erdal Ata, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş&[#]8217;ın projeyi hazırlatıp hayata geçirdiği için kutladığını söyledi.


Kozlu sahilindeki değişiklikleri gördüğünde büyük mutluluk duyduğunu belirten Zonguldak Valisi Erdal Ata, Pusula&[#]8217;ya yaptığı değerlendirme de şunları söyledi.



HERKEZ HAYAL DEMİŞTİ


&[#]8220;Ben Zonguldak&[#]8217;a ilk geldiğimde Kocaeli&[#]8217;nden SEKA Projesini hazırlayan mimarları getirmiştim. Kozlu&[#]8217;da o zaman ki asfalt şantiyesinin oradan başlayıp Adliye Binasının olduğu alana kadar bu sahilin, sahil düzenleme projesini yaptırmak istiyordum. Bu arkadaşlarımız ön bir avam çalışma yapmışlardı ve polisevi&[#]8217;nin olduğu yere kadar ki bölümü bitirmişlerdi. Hatta bununla ilgili Alaplı&[#]8217;da bir sunum yapıldı. Orada anlatıldı ama kimse çok itibar etmedi. Hatta basın mensupları da &[#]8216;bu bir hayal. Olur mu? Olmaz mı?&[#]8217; diyenler olmuştu. Araya mahalli seçimler girince o dönemki belediye başkanları değişti. Daha sonra Kozlu Belediye Başkanı arkadaşımızla yaptığımız görüşmede ben bu projeden bahsettim. Oranın mutlaka o halden kurtarılması gerektiğini anlattık. Kendisi de &[#]8216;Sayın Valim bu konuda bizim de bir çalışmamız olacak. Bizde bir proje hazırlatıyoruz. Hazırlandıktan sonra değerlendirelim&[#]8217; diye bir açıklaması oldu ve onlar bir çalışma yaptı. Yani önemli olan şunun veya bunun hazırladığı proje değil, bir projenin orada uygulanmasıydı. Şuanda da yapılan şeyler gayet güzel oluyor. Bende orayı gördükçe mutluluk duyuyorum. Belediye Başkanını da kutluyorum.



2011&[#]8217;DE HAYALİMİZ GERÇEKLEŞMİŞ OLACAK


Tam devamının da yapılması lazım. Yani çöp alanının ıslah edilmesi, dolgu alanının ıslah edilmesi, diğer tarafta asfalt tesisinin olduğu alanın düzenlenmesi ve futbol sahasının olduğu alanında tam olarak ıslah edilmesi lazım. İnşallah oralarda bittiği zaman hayalimizdeki şey gerçekleşmiş olacak. Bu bir adımdır ve önemli bir mesafe kat edildi. Tahmin ediyorum 2011 yılında da tamamı bitecektir.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi