Zonguldak Baro Başkanı İbrahim Kerem Ertem, KEDAŞ ve BEDAŞ eski Genel Müdürü Kenan Köktürk&[#]8217;ün Pusula&[#]8217;da yayınlanan sözlerinden ötürü sert tepki gösterdi. Kenan Köktürk, CHP&[#]8217;de yaşanan İl Başkanlığı tartışmaları devam ederken Milletvekili Ali İhsan Köktürk&[#]8217;ün Tümer Peker&[#]8217;in İl Başkanı yapmak için Zeki Yurtbay&[#]8217;dan telefon beklediğini ileri sürmüştü. Kenan Köktürk, Ali İhsan Köktürk&[#]8217;ün Tümer Peker&[#]8217;e karşı olmadığı halde karşıymış gibi durduğunu belirterek Milletvekili Köktürk&[#]8217;ün yaklaşımını eleştirmişti.


Kenan Köktürk&[#]8217;ün Ali İhsan Köktürk&[#]8217;ü eleştirirken Avukat olmasını hatırlatarak sarf ettiği sözlere Baro&[#]8217;dan tepki geldi.



Baro Başkanı İbrahim Kerem Ertem&[#]8217;in Kenan Köktürk&[#]8217;ün söz konusu sözleriyle ilgili açıklaması şöyle;


&[#]8220;Pusula Gazetesi´nin 16.02.2011 tarihli sayısında Sayın Kenan Köktürk&[#]8217;ün açıklamalarında yer alan ´Öncelikle Sayın Milletvekiline asıl mesleğini hatırlatırım. O bir avukat. Ben Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş nin Genel Müdürü iken benim emrimde 23 kadrolu 27 sözleşmeli 50 tane Avukat çalışıyordu´ şeklindeki beyanlarını üzüntü ve hayretle karşıladık.


Gazetede yer alan açıklamaların siyasi ve şahsi tartışma boyutu ilgimiz ve konumuz dışında olmakla birlikte, Sayın Kenan Köktürk&[#]8217;ün avukatları ve avukatlık mesleğini küçümser nitelikteki yaklaşımlarını reddediyoruz.


Avukatlar kimsenin emri altında çalışmazlar.


Sayın Genel Müdürün belirttiği ´sözleşmeli ve kamu personeli avukatlar´, hukukun, kanunların ve mevzuatın kendilerine verdiği yetki ve görevler çerçevesinde mesleklerini icra ederler. Avukatların ´bağımsızlığı´ Avukatlık Kanununun 1. maddesinin 2. fıkrasında ´Avukat yargının kurucu unsurlarından olan bağımsız savunmayı serbestçe temsil eder´ ve 2. maddesinin 1. fıkrasında ´Avukatlığın amacı; &[#]8230; her türlü mesele ve anlaşmazlıkların adalet ve hakkaniyete uygun olarak çözümlenmesini ve hukuk kurallarını tam olarak uygulanmasını&[#]8230;´ içeren düzenlenmelerden açıkça anlaşılmaktadır.


Avukatları ´emir eri´ gören bu tür zihniyetlere karşı her alanda ve her zaman karşı duruşumuzu sergilemeye devam edeceğiz.


Bütün zor şartlara rağmen, mesleklerini, hukuka ve kanunlara uygun olarak icra eden meslektaşlarımızın ´emir altında çalıştığının´ söylenmesi açıkça bir haksızlık ve gereği olmayan bir açıklama olmuştur.


Avukatlık mesleğinin her türlü siyasi ve şahsi tartışma içerisinde yer almasını şiddetle reddediyoruz.


Baromuz üyeleri de dahil olmak üzere tüm avukatların yargının işletilmesindeki yadsınamaz rolünün hatırlatılması ihtiyacına binaen bu açıklamayı üzüntüyle yapmak zorunda kaldık&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi