İl Tarım Müdürlüğü tarafından örtü altı yetiştiriciliği yapan üreticilere, destekleme ödemesi yapılacağı bildirildi. 08 Aralık 2010 tarihli ve 27779 numaralı Resmi Gazete&8217;de yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı Uygulama Tebliğine göre yapılacak olan desteklemelerle ilgili Müdürlükten dün yapılan açıklamada çiftçilerin 8 Nisan Cuma gününe kadar gerekli evrakları teslim etmeleri istendi. İl Tarım Müdürlüğü açıklamasında, gerekli olan başvuru koşulları ile üreticilerin başvuru yaparken dikkat etmeleri gereken şartları da sıraladı.


Müdürlüklere başvurulacak


Müdürlüğün açıklaması şöyle: Destekleme ödemesi için aranacak şartlar: Örtü altı üretim yerinin Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) veya Örtü altı Kayıt Sisteminde (ÖKS) de kayıtlı olması. Bakanlar Kurulu Kararı&8217;na istinaden örtü altı üretiminde biyolojik ve biyoteknolojik mücadele uygulaması. Bitkisel Üretimde Kullanılan Kimyasalların Kayıt Altına Alınması ve İzlenmesi Hakkında Yönetmelik&8221; gereği Üretici Kayıt Defteri kayıtlarını tutması. Dilekçe ekinde, 1&8217;inci, 2&8217;nci ve 3&8217;üncü fıkralarda belirtilen hususları belgeleyen eklerle birlikte bulundukları yerin İl ve İlçe Tarım Müdürlüğüne başvurması şartları aranır.


Ödeme türleri sıralandı


Destekleme miktarı: Üreticilerden, örtü altı bitkisel üretimde biyolojik ve biyoteknolojik mücadele amacı ile; Tül kullananlara 70 TL/dekar, Feromon artı tuzak kullananlara 30 TL/dekar, Tekniğine uygun olarak faydalı böcek salımı yapanlara 100 TL/dekar, Tül ve feromon artı tuzak kullananlara 100 TL/dekar, Feromon artı tuzak ve tekniğine uygun faydalı böcek salımı yapanlara 130 TL/dekar, Tül ve tekniğine uygun faydalı böcek salımı yapanlara 170 TL/dekar, Tül, feromon tuzağı ve tekniğine uygun faydalı böcek salımı yapanlara 200 TL / dekar ödeme yapılır.


Bir defa faydalanılabilir


Üretici bir üretim sezonunda aynı serada aynı destek türünden bir defa faydalanabilir. Başvuru: Örtü altı bitkisel üretimde biyolojik ve biyo teknolojik mücadele yapan üretici, 2011 yılı uygulamaları için 8 Nisan 2011 günü mesai bitimine kadar, başvuru dilekçesi ve destekleme ödemesinden faydalanma şartlarını taşıdığına dair belgeleri (Çiftçi Kayıt Sistemi veya Örtü altı Kayıt Sistemi belgesi, faturası ve Üretici Kayıt Defteri) ile ÇKS veya ÖKS kayıtlarının bulunduğu İl ve İlçe Tarım Müdürlüğüne başvurulması gerekir.

Editör: Pusula Gazetesi