Bartın Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Ramazan Kaplan, Bartın Üniversitesinde Eğitim Fakültesine bağlı bölüm ve ana bilim dallarının açılması yönünde Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Genel Kurulunun karar aldığını söyledi. 2008 yılında kurulan Bartın Üniversitesinin hızla geliştiğini ve gelecekte tercih edilen üniversiteler arasında yer alacağını ifade eden Rektör Kaplan, dün yaptığı açıklamada, gelişmenin memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Rektör Kaplan, Eğitim Fakültesinin Üniversiteye ve Bartın&8217;a önemli katkılar sağlayacağına inandığını dile getirdi.


Önce akademik kadro


Rektör Prof. Dr. Ramazan Kaplan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; kısa bir süre önce de Edebiyat Fakültesi&8217;nin Bölümleri ve Ana Bilim Dalları için onay aldıklarını hatırlattı. Rektör Kaplan, &8220;YÖK Genel Kurulu aldığı kararla bir süredir beklediğimiz Eğitim Fakültesi bölümlerinin açılması ile ilgili çalışmamıza onay verdi. Kurduğumuz bölümler ve ana bilim dalları ile tercih edilen bir fakülte oluşturmak istiyoruz. Edebiyat Fakültemizin de Eğitim Fakültemizin de önce kadrosunu oluşturacağız ve daha sonra öğrenci alacağız. Göreve geldiğimiz günden itibaren Üniversitemizi büyütmeyi ve güçlendirmeyi ilke edindik. Eğitim Fakültesi, Üniversitemize ve kentimize önemli katkılar sağlayacaktır&8221; dedi.


8 Bölüm yer alacak


Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesine bağlı bölüm ve ana bilim dalları şöyle: Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Bölümü, Eğitim Bilimleri Bölümü: Eğitim Programları ve Öğretimi Ana Bilim Dalı, Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi Ana Bilim Dalı, Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Ana Bilim Dalı, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalı. Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Ana bilim Dalı, Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı


Gelişime katkı sağlayacak


İlköğretim Bölümü: Okul Öncesi Eğitimi Ana Bilim Dalı, Sınıf Öğretmenliği Eğitimi Ana Bilim Dalı, Fen Bilgisi Eğitimi Ana Bilim Dalı, Matematik Eğitimi Ana Bilim Dalı, Sosyal Bilgiler Eğitimi Ana Bilim Dalı. Özel Eğitim Bölümü, Görme Engelliler Eğitimi Ana Bilim Dalı, İşitme Engelliler Eğitimi Ana Bilim Dalı, Üstün Yetenekliler Eğitimi Ana Bilim Dalı, Zihinsel Engelliler Eğitimi Ana Bilim Dalı. Türkçe Eğitimi Bölümü: Yabancı Diller Eğitimi Bölümü: Arap Dili Eğitimi Anabilim Dalı, İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı


Edebiyat Fakültesi de onaylanmıştı


Bartın Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yeni kurulan Edebiyat Fakültesi bünyesinde bölümler açılması için Yükseköğretim Kurulu&8217;na (YÖK) sunulan teklif de kısa bir süre önce onaylanmıştı. 26 Ocak 2011 tarihli Yüksek Öğretim Yürütme Kurulu toplantısında alınan karar gereği Edebiyat Fakültesi&8217;nde 12 bölüm altında 46 Ana Bilim dalı faaliyete geçecek. Edebiyat Fakültesi&8217;nde açılmasına karar verilen bölümlerin isimleri şöyle; Antropoloji Bölümü, Arkeoloji Bölümü, Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü, Çeviribilim Bölümü, Dilbilim Bölümü, Felsefe Bölümü, Psikoloji Bölümü, Sanat Tarihi Bölümü, Sosyoloji Bölümü, Tarih Bölümü, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü.

Editör: Pusula Gazetesi