Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi (UMEM) Bartın&8217;da uygulanmaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı, Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) Genel Müdürlüğü, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen proje için dün Endüstri Meslek Lisesi&8217;nde tören düzenlendi. Törenin açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, &8220;Okulumuz, mevcut alan ve dallarda son teknoloji ürünü eğitim setleri ve dal laboratuarlarına kavuşmuştur. Dolayısıyla hem kursların niteliği artmış, hem de uzun vadede mesleki eğitimde kalite artacaktır. Bugün itibariyle Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezimiz Bartın ticaret ve sanayisinin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş elemanlarını yetiştirmeye hazırdır&8221; diye konuştu.



Bu kursları önemsiyorum



Vali İsa Küçük de konuşmasında &8220;Bu projede sanayici hangi alanlarda işçi arıyorsa ona yönelik atölyeler açıldı. Şimdi ilk başta mobilyacılık ve kaynakçılık en çok talebin olduğu iki alan ve bugün bunlara yönelik kurslar açılacak. Bu kurslara katılacak kişiler burada pratik eğitimini yaptıktan sonra yetkili işyerlerine gönderilecekler. Orada iş başı eğitimi yapacaklar ve günlük 15 TL ücret alacaklar, sigortaları ödenecek. Bu kursu bitirince orada işine devam edecekler. Onun için bu kursları önemsiyorum. Emeği geçenlere, destek verenlere teşekkür ediyorum. Bu yeni bir projedir. Ülkemize ve ilimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Küçük bir motosikletin arkasında &8216;Büyüyünce tır olacağım&8217; yazıyordu. Evet, Bartın&8217;da büyüyünce tır olacaktır. Hepimizin çalışması ve hedefimiz o değil mi? Organize sanayiyi büyütmeye çalışıyoruz. Bu önemlidir ve Bartın&8217;ın rekabet edebilirlik açısından üstünlüğü vardır. Ekonominin ayakta kalabilmesi için de yetişmiş insan gücüne ihtiyaç var. Bugün açılışını yapacağımız atölyeler, uzmanlaşmış meslek eğitim merkezleri bunu sağlayacaktır&8221; dedi.



Kapı kapı gezdik, ihtiyaçları belirledik



Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Toksöz ise &8220;Bu projeyle sağlanacak işin ve aşın, insanımız için ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Bütün iş yerlerine, senin ne tip elemana ihtiyacın var diye sorduk. Herkesi kapı kapı gezdik. Ve bu Bartın&8217;da ilk kez yapılıyor. Bunun çerçevesinde ihtiyaç sahibi olanlar ihtiyaçlarını ortaya koydular. Devletimiz de Meslek Lisemizin alt yapısını bizim ihtiyaçlarımıza göre yeniden yaptı. Bu proje başlarken hedefleri de büyük koyduk. İşverenlere, aradığımız elemanı siz seçin biz yetiştirelim dedik, işsizlere piyasada geçerli bir meslek öğrenin, tercih edilin, dedik. İşverenlere, yetiştirdiğimiz kursiyeri staja al, sen de eğitimine katkı ver, hem de bu dönemde tek bir kuruş masrafın olmasın dedik. İşsizlere her beceri altın bilezik, hem de eğitim sürecinde 15 TL harçlık alacaksın, sigortan yatacak dedik. İşverenlere yetiştirdiğimiz elemanları işe alırsanız, belirli sürelerde işveren sigorta pirimi ödemeyeceksiniz dedik. İşsizlere kurslarda başarılı olursan yüzde 90 işin garanti dedik&8221; şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi