Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Karaelmas Gazeteciler Derneği&[#]8217;ni (KGD) ziyaret etti.


Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Atilla Öksüz, Başkan Yardımcısı Harun Ersoy, Genel Sekreter Çetin Sezgin ve çok sayıda gazeteci hazır bulundu.


Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, adaylık konusunun yanı sıra, ön seçim, Gülüç Belediyesinin Ereğli Belediyesine bağlanması, Cumhuriyet Halk Partisinden ayrılacağı yönündeki eleştiriler ve yaptıkları çalışmalarla ilgili açıklamada bulunurken, yöre milletvekillerini de sert dille eleştirdi.


Başkan Posbıyık&[#]8217;ı KGD&[#]8217;ye yaptığı ziyarette gazeteciler şu açıklamaları yaptı:


PADİŞAH OLMAK İSTEMİYORUM


&[#]8220;Ben her zaman eleştiriden yanayım. Arkadaşlarım bana &[#]8216;çok başarılısın, aslansın, kaplansın Halil&[#]8217; diyorlar ama benim için gerçek dostlar, benim hatalarımı ortaya koyandır. Gerek gazeteciler gerekse de arkadaşlarım benim için çok önemli. Çünkü ben padişah olmak istemiyorum, hatalarımı kendim göremeyebilirim. Basın mensupları ve dostlarım bana yanlışlarımı göstermeli ki bende o yanlışlarımı minimuma indirebileyim. Eleştirilerden asla rahatsız olmam, ancak onuruma dokunacak bir söz veya yazı olursa itiraz ederim, telefon açarım. Oda çok nadirdir. Eğer duygularımı yansıtan bir yazı olursa yine arar teşekkür ederim. Gazetecilerin işlerine asla müdahale etmem. Çok ağır yazılar yazılmasına rağmen şimdiye kadar hiçbir basın mensubu bana telefon ettin, kızdın dememiştir. Asla böyle bir anlayışım yoktur. Çünkü ben eleştirilerden mutlu olan bir insanım.


ZONGULDAK HALKI HATA YAPIYOR


Şuana kadar adaylık konusunda hiçbir söylemedim. Aday adaylığı ile ilgili birçok afişleri görüyoruz. Şuan öyle bir düşüncemiz yok. Sadece 40 senedir Zonguldak&[#]8217;ta siyaset yaptığım için, Zonguldak gerçekleri çok iyi bildiğimi düşünüyorum. Zonguldak&[#]8217;ın yeraltı ve yerüstü zenginlikleri, ekonomik ve istihdam yönden bu noktada olmaması gerektiğini çok iyi biliyorum. Zonguldak&[#]8217;ın bu noktaya neden geldiğini çok iyi bildiğim için ve bu kenti ayağa kaldırabilmek için bende olabilirim. Zonguldak halkı hata yapıyor. Yeter ki benim partimden olsun bir ideoloji var. Adam gibi adamları seçmiyor, korkak, ürkek, pısırık saygılar efendim diyen el avuç açan amcayı yengeyi öpen oy çalmaya çalışan siyasetçiler olduğu için bunda en büyük hata Zonguldak halkınındır. Bu yüzden Zonguldak halkının şikayet etmeye hakkı yok. 60&[#]8217;lı 70li yıllarda Türkiye&[#]8217;yi ayakta tutan Zonguldak, maden ocaklarında 50 bin işçi çalışıyordu. Para harekatı çok fazlaydı. Devletin ödediği verginin iki katını yatırım olarak Zonguldak&[#]8217;a aldığı için bu para harekatı vardı. Ne oldu Zonguldak&[#]8217;ta. Günümüze geldiğimizde her şeyi sıfırladı, ekonomi ve istihdam geri doğru gitmeye başladı. Fakülte de öğrenci mi kalmadı, öğrenciler tatile mi çıktı, maden ocakları mı bitti ne oldu. Zonguldak ve ilçelerinde istihdam hacimleri mi azaldı, hayır. Korkak, ürkek, pısırık politikacılar getirildiği için, ne siyasi partilerden, ne sivil toplum örgütlerinden, ne de milletvekillerinden ses seda çıkmadığı için, kendi menfaatleri için Zonguldak&[#]8217;ı bu hale getirdiler. İddia ediyorum; Zonguldak her geçen gün bir önceki günü arayacak duruma gelecektir. Zonguldak&[#]8217;ın düzeninin değişmesi lazım. Demokratik haklarını, vatandaşlık hakları aramayan iller, ilçeler böyle batmaya mahkumdur. Demokratik ve vatandaşlık haklarını arayan, sesini yükselten iller, ilçeler, köylerde daima öne çıkacak yatırımları daha fazla olacaktır. O bölge de refah payı, ekonomik payı yükselecektir. Zonguldak ikinci yolunu seçti. Sessiz sakin, bekleme dönemlerine girdi. Zaten hükümetin de en büyük hedefi o. Muhtaç, suskun bir toplum yaratmak. Hükümetin amacı bu olduğu için farkında olmadan sivil toplum örgütlerini, milletvekilleri, siyasetçileri de susturduğu için bundan son derece memnun. Konuşan yok, konuşan olduğu gibi de mahkemeye çıkıyor. Referandum da hayır dediği için 6 ay ile 1 yıl arasında yargılanıyor. Bizi savunan yok, avukatımız yok. Allahın izniyle yürekli olduğumuz, Allah sağlık verdikçe yolumuza devam edeceğiz.


ERDEMİR&[#]8217;DE ÇALIŞANLAR EREĞLİ


BELEDİYESİ İÇİN TORPİL YAPTIRIYOR


Benim için kavgacı diyorlar. Halil Posbıyık neden kavga etsin. Erdemir&[#]8217;den, belediyeden emekli, eşi emekli, Allaha şükür geçineceği kadar parası var. Dolayısıyla ben halk için kavga ediyorum. Ama maalesef Zonguldak&[#]8217;ı korumaya çalıştığım için Halil Posbıyık kavga ediyor deniyor. Siyasetçilerin, sivil toplum örgütlerinin, halkın kahroluşlarını seyrettiği halde kavga etmeyen varsa onlardan şüphe ederim ben. Türkiye en çok vergi veren 9. il olacaksın geri dönüşümünde yüzde 50 alacaksın. 60lı 70li yıllarda verdiği verginin iki katını geriye alıyordu. Ama o zaman yürekli siyasetçiler vardı. Bugün yarısını alıyorsun ve Zonguldak perişan durumda. Buna eyvallah deyip pas geçen, kavga etmeyen varsa ben onlara garip garip bakıyorum. Eğer agresifsem Zonguldak halkı için bu yüzden agresifim ve agresif olmaya devam edeceğim. Zonguldak&[#]8217;ın demokratik eylemlere ihtiyaç olduğu için, eylem kenti haline getirmeye amaçladığım için bu işte bende varım diyorum. Gerçek patronum benim halktır. Patronum bana yürü arkadaşım derse bu işte varım, ama yoksa belediye başkanlığına devam ederim. Hayatımdan memnunum. Türkiye&[#]8217;nin ne SSK&[#]8217;ya, ne vergi dairesine ne memuruna borcu olmayan bir belediyedeyim ve yüzde 51 bir zam verdim memurlarıma. Türkiye&[#]8217;de memuruna yüzde 51 zam veren bir belediye gösterebilir misiniz? Erdemir de işe başlayan bir mühendis bin 300 lirayla başlıyor, Ereğli Belediyesindeki memur bin 900 lirayla başlıyor. Erdemir&[#]8217;deki çalışanlar Ereğli Belediyesi&[#]8217;ne girebilmek için torpil yapmaya başladı. Bunlar bir gerçek.


CHP, ÖN SEÇİM OLURSA NAKAVT OLUR


Bugün aday adayı çok diyorlar, ön seçim meselesinden yararlanmaya çalışıyorlar. Acaba ön seçim olursa kendi adamlarımızdan yararlanıp sıra kapabilir miyiz diye bekleyiş içerisinde oldukları için bu kadar aday var. Adayların çok olmasından dolayı mutluyum, demokrasi budur. Ama CHP ön seçim olursa nakavt olur. Kamuoyu yoluyla, anket yoluyla halkın benimsediği bir ismi getirmediği sürece büyük sıkıntılar yaşayacak. Soruyorum adaylara ve mevcut milletvekillerine sen Çaycuma da köprü yaptın mı, Devrek&[#]8217;te bir heykel yaptın mı, veya Ereğli&[#]8217;ye bir beton döktün mü. Yok hiçbir icraat yapılmadı, icraatlarıyla gelsinler, gazetecilere demeç vermeyle olmaz. Ben icraatımı ortaya koyuyorum. Kdz. Ereğli&[#]8217;yi Kdz. Ereğli yaptım, dünya da tanıttım. Benim karşıma çıkacak adam ben şuraya çivi çaktım desin, canımı yesin.


İKİNCİ BİR HATA YAPARSAM


KENDİME AVANAK DİYECEĞİM


Ön seçime girmeyeceğim. Geçen sefer bir hata yaptım. Aynı hataya düşen adama avanak diyorum. İkinci bir hata yaparsam kendime avanak diyeceğim. Ankara&[#]8217;ya da gitmiyorum. Sıra bekliyor gibi bir konuma düşmek beni aşağılıyor. Ankara da sağ olsun hiçbir soru sorumuyor. Biri gelip de Ereğli de 107 bin kişinin belediye başkanısın. Kim kimdir CHP&[#]8217;nin konumu nedir diye kimse bir şey sormuyor. Bunları söylemek zorundayım, bunlar bana zarar verebilir. Bireysel zararlar benim için önemli değil, benim için CHP önemli.


BALCI MUHATABIM DEĞİL


Benim muhatabım olmadığı için bu konuda konuşmayacağım. Onlar bireysel meseleler peşinde ben Zonguldak&[#]8217;ın ve CHP&[#]8217;nin başarılı olması için uğraşan bir adamım. Muhatabım olmayan kişilerle ilgili yorumda bulunmam.


EREĞLİ&[#]8217;DE DE BİR UCUBE VAR


Sayın başbakanımız ucube dedi. Gerçekten Ereğli&[#]8217;de de bir ucube var. Gülüç Belediyesi yumurta gibi ortada kalmış. Türkiye&[#]8217;deki bütün belediyeler bağlandı ama AKP&[#]8217;nin belediye başkanı olduğu için Zonguldak idarecileri ve milletvekilleri baskı kurduğu için Gülüç Belediyesini bana bağlamıyorlar. Geçen sene müracaatlarımız oldu onu hiç ettiler. Bu sefer çok ciddi bir hazırlık yaptık. Dosyamızı da Sayın Valimize verdik. Sayın valimize saygım ve hürmetim sonsuz. Ama maalesef göndermiyor yazıyı, telefon ediyorum Gülüç&[#]8217;ün sana bağlanması lazım ama acelen ne 2014 de bağlanacak diyor. Hâlbuki valilerin kanunları yorumlama hakkı yoktur benim bildiğim kadarıyla. Sadece görevlerini yaparlar, havale ederler. Danıştay karar verir. Ama maalesef valimize Ankara&[#]8217;ya 1 aydan beri havale ettiremiyorum. Ey ülkem, Ey Zonguldak diyorum, demokrasi diyorum. Demokratik haklarımı istiyorum diyorum. 5-10 gün daha bekliyorum daha sonra sokaklara çıkıp demokrasi diye bağırabilirim.


ERDOĞAN HEP YALAN KONUŞUR, PALAVRA ATAR


Fazlı Erdoğan&[#]8217;ın söylediği hiçbir laf doğru değildir. Hep yalan konuşur. Palavra atar. Vatandaşı uyutuyor. Gümüşhane&[#]8217;ye iyi yatırımlar yapıyorlar. 52 tane fabrika açacaklar. Yakında açılış yapacaklar. Fazlı Bey Gümüşhane Milletvekillerine her türlü desteği veriyor. Sağolsun. Biz zaten öyle yapıyoruz. Mesela Köksal Toptan elinden geldiğince Rize&[#]8217;ye yardım yapıyor. Allah razı olsun. Biz onları seçmeye devam edeceğiz. Onlarda oralara yardımlara devam edecekler. Adam Zonguldak&[#]8217;ta yetişmiyor ki.


DAHA ÖNCEKİ ADAYLIĞIMDA İYİ BİR OY ALDIM


Milletvekili Adayı olduğumda iyi bir oy aldığımı herkes kabul ediyor. Bana &[#]8216;Ömer Bey arıyor&[#]8217; dediler. &[#]8216;Buyurun Sayın Bakanım&[#]8217; dedim. Bana &[#]8216;sen Çaycuma&[#]8217;nın Devrek&[#]8217;in köylerine hiç gittin mi?&[#]8217; dedi. &[#]8216;Hayır efendim&[#]8217; dedim. &[#]8216;Peki orada muhtarlardan falan tanıdığın var mı?&[#]8217; dedi. &[#]8216;Hayır&[#]8217; dedim. &[#]8216;Peki, bu oyu nasıl aldın. İnanmıyorum. Benden fazla oy aldın. Böyle bir şey olamaz&[#]8217; dedi. Onlar Ali Uzun&[#]8217;u sevmedikleri için Zonguldak&[#]8217;a yardım etmemişlerdi. &[#]8216;Ali Uzun&[#]8217;da bizim kardeşimizdir ama kendi sandığından çıkamadı&[#]8217; demişti. Beni Ereğli&[#]8217;den daha fazla Zonguldak&[#]8217;ta, Çaycuma&[#]8217;da, Devrek&[#]8217;te, Beycuma&[#]8217;da, köylerde beni fiziken tanımayan ama isim olarak tanıyan insanlar bana çok daha fazla sevgi bağı ile bağlıdır. Benim yürekli, dediğini yapan bir adam olduğumu bilirler. En fazla oyları da oradan alırım. Sevgi hanesi Zonguldak&[#]8217;a tamamen yayılmış bir vaziyette. Kozlu ve Kilimli&[#]8217;de Ereğli&[#]8217;den daha fazla bana karşı sevgiyle bağlanan, inanan insanlar olduğuna inanıyorum.&[#]8221;


ÖKSÜZ: &[#]8216;BAŞKAN POSBIYIK HEP YANIMIZDA OLDU&[#]8217;


Başkan Posbıyık&[#]8217;ın ziyaretinden dolayı teşekkürlerini dile getiren KGD Başkanı Atilla Öksüz, &[#]8220;Zaman zaman kendisini eleştirsek de, o bizi eleştirse de dostluk ilişkimiz her şeyin üzerinde. Karaelmas Gazeteciler Derneği&[#]8217;nin çalışmalarında her zaman yanımızda oldu. Her zaman destek oldu. Bazen ağabey olarak öneriler de ve eleştireler bulundu. Kendisine hoş geldiniz diyorum&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi