Pusula Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Rıza Tığ, CHP&[#]8217;de İl Başkanlığı tartışmaları devam ederken Kenan Köktürk&[#]8217;ün; &[#]8220;Ali İhsan Köktürk Tümer Peker&[#]8217;in başkanı olmasına karşıymış gibi duruyor. Telefon bekliyor&[#]8221; şeklindeki iddialarını köşe yazısına taşımışı. Kenan Köktürk, Tümer Peker&[#]8217;in Çaycuma Belediye Başkanı adayı gösterilmesinin ardından İl Yönetimine alınmasıyla ilgili Yurtbay ailesinin Köktürk&[#]8217;ü aramasının belirleyici olduğunu belirtmişti. Ali İhsan Köktürk ise bu iddiaları yalanlamıştı. Kenan Köktürk ise Ali İhsan Köktürk&[#]8217;ün kendisini yalanlamasının ardından Pusula&[#]8217;ya gönderdiği açıklamasında iddialarını yinelemişti.


Kenan Köktürk&[#]8217;ün açıklamalarında adı geçen Yurtbay Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yurtbay Pusula&[#]8217;ya yaptığı açıklamada, Kenan Köktürk&[#]8217;ün iddia ettiği gibi Ali İhsan Köktürk&[#]8217;ü arayıp Tümer Peker ile ilgili bir talepte bulunmadığını belirtti.


Yurtbay şunları söyledi;


&[#]8220;Tümer Peker&[#]8217;in İl Başkanı olmasında Ali İhsan Köktürk olsun, Ali Koçal olsun hiçbirinin katkısı olduğunu zannetmiyorum. Tümer Peker&[#]8217;e arkadaşları güvenmiş, rey vermişler. Bunu saygıyla karşılamak lazım ve Tümer Peker&[#]8217;de ona layıktır. Tümer Peker çok kaliteli bir insandır. Benim Tümer Peker&[#]8217;in başkanlığıyla ilgili görüşmem gibi bir şey asla olamaz. Tümer Bey bana &[#]8216;İl başkanı olacağım&[#]8217; gibi bir şey söylemedi. Bu konuda bizim hiç telefonla görüşmemiz de olmamıştır. Hakikaten benimde bildiğim Tümer Peker&[#]8217;in il yönetim kuruluna girmesinde Ali İhsan&[#]8217;ın da katkısı yoktur. Ama şunun telefonu bunun telefonu gibi bir şey olamaz. Benim Ali İhsan Bey ile o konularda hiçbir görüşmem olmadı. Benim bildiğim Tümer Beyin İl Başkanı olmasına Ali İhsan karşı çıktı. Ama arkadaşları rey verdi. Demek ki arkadaşlarına karşı bir güven sağlamış, kendini sevdirmiş ki onu seçmişler.


Kenan&[#]8217;a kızgın değilim. Kenan yanlış biliyor. Böyle bir telefon da yok. Ben bir senedir Ali İhsan&[#]8217;la da görüşmedim. Benim Cumhuriyet Halk Partisiyle bir işim de olmaz. Ben Ak Partiye ne kadar yakınsam, MHP&[#]8217;ye ne kadar yakınsam, CHP&[#]8217;ye de öyleyim. Ben bir işadamıyım. Benim partim olmaz.


Ali İhsan Parti Meclisi&[#]8217;ne girdi. Tebrik etmek için cep telefonunu aradım ama cevap vermedi. Kendisi de geriye dönmedi. Yani benim bir senedir Ali İhsanla görüşmem olmadı. Ali Koçal&[#]8217;la bir görüşmem olmadı. Yönetim kurulundaki arkadaşların hiçbirini tanımam ve hiçbir alakam da yok. Hakkıyla, kendi çabasıyla, saygınlığıyla Tümer Peker İl Başkanı olmuştur. İyi de olmuştur. Çünkü çok kaliteli bir insandır. O işini güzel yapacaktır. Ama bizim partiyle bir işim olmaz. Ben onların arasına girmeyi hiç istemem. Benim partiyle bir işim olmadığı için ikisinin arasına girmeyi hiç istemem. Kenan&[#]8217;da, Ali İhsan da bizim çocuğumuz. Ama şunu özellikle söylüyorum; ben hiçbir kimseyle Tümer için görüşmedim&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi