Ereğli Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında belediyede çalışan memurlara yönelik Toplu İş Sözleşmesi imza töreni yapıldı. Törene Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Vicdan Baykara&[#]8217;da katıldı. Baykara, ´´Ereğli Belediyesi, Türkiye ve dünyada adını duyurmuş, yerel yönetimler konusunda önemli çalışmalar, işler yapmış belediyedir´´ dedi.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık´ın yerel yönetimler konusunda ülkede çok önemli adımlar attığını ve atılımlar yaptığını anlatan Baykara, ´´Ereğli Belediyesi, binlerce ilçe belediyesinden biri gibi görünse de Türkiye ve dünyada adını duyurmuş, yerel yönetimler konusunda önemli çalışmalar, işler yapmış belediyedir. Bu anlamda böyle bir belediye ile toplu sözleşme imzalamış olmamız önemlidir. Toplu sözleşme, sadece belediyede çalışan arkadaşlarımızın cebine giren miktar olarak algılanmamalıdır. Bu sözleşme, ülkedeki genel demokrasi mücadelesine de önemli katkıdır. Posbıyık, bugün imzalayacağı sözleşmeyle kamu çalışanları ve ülkedeki demokrasi mücadelesi alanına önemli katkı sunmuş olacak&[#]8221; dedi.
GREV VE LOKAVT HAKKI
Halil Posbıyık da ilerleyen sürede çalışanlarına yönelik çeşitli iyileştirmeler yapacaklarını belirtti.
Kendi anlayışına göre bir belediye başkanı veya yöneticinin, öncelikle yanında alın teri dökenlerin emeğinin karşılığını vermesi gerektiğine inandığını ifade eden Posbıyık, şöyle dedi:
´´Bu noktadan hareket ettiğim, prensip noktam da bu olduğu için işçi ve memurumuza borcumuz, gecikmemiz yok, maaş ve ikramiyeler zamanından önce ödeniyor. Her zaman ´Allah bana işçinin, memurun parasını hapsedip asfalt, parke, istinat duvarı yapan belediye başkanı olmayı nasip etmesin´ diye dua ettim. Olmadım, olmayacağım. Yıllardır işçilerimizle yapılan sözleşme gereği haklarını verdiğimize seviniyordum, ancak memurlarımıza veremediğimiz için üzülüyordum. Bugün imzaladığımız sözleşmeyle memurlarımızın da haklarını vermekten büyük haz duyuyoruz. Bu bir başlangıçtır. Sadece toplu sözleşme yapmak değil, grev ve lokavt haklarımızı da istiyoruz. Bunun alınması için sendikanın biraz daha fazla mücadele etmesini bekliyoruz.´´
Editör: Pusula Gazetesi