Bartın kent ulaşımında faaliyet gösteren Özel Halk Otobüsleri&8217;nde akıllı bilet sistemine geçilmesi için geçen Pazar günü belediye dinlenme evinde imzalanan sözleşme sonrası başlatılan çalışmalar sürüyor. Sistemi kuracak olan Asis firmasının Satış ve Pazarlama Müdürü Sabri Dönderici, bu sistemin şehir ile ilgili bir konsept oluşturduğunu, sadece otobüs bileti uygulaması olmadığını söyledi. Dönderici ayrıca Bartın&8217;ın firmalarında bu sistemi uygulayan 20. şehir olacağını belirtti.


Daha izi hizmet için çalışıyoruz


S.S. Bartın Özel Halk Otobüsleri Nakliyat Motorlu Taşıtlar Kooperatifi Başkanı Mustafa Güzoğlu da &8220;1992 yılında 5 otobüs ile hizmet vermeye başlayan halk otobüsleri aradan geçen 19 yılda 28 otobüse ulaştı. 16 güzergahta Bartın halkına daha iyi hizmet verebilmek istiyoruz&8221; dedi. Belediye Başkanı Cemal Akın da belediyenin bir ilki gerçekleştirdiğini belirterek bu sistemin önemli bir sistem olduğunu söyledi.


Bartın&8217;a hayırlı uğurlu olsun


Başkan Akın &8220;Kent merkezimiz ve mücavir alanlarda hizmet veren halk otobüslerimizin hizmet kalitesini artırmak için çalışmalar yapıyoruz. 14 araç yenilendi ve 12 araç engellilere de hizmet verebilecek durumda. Akıllı bilet uygulaması da Mart ayı içerisinde başlayacak. Bu uygulama ile vatandaşlarımız ve şoförler paraya dokunmayacak. Bozuk para sıkıntısı yaşanmayacak. En önemlisi de belli bir süre içerisinde ulaşım tek bir bilet ile sağlanacak&8221; dedi. Başkan Cemal Akın bu sistemin Bartın&8217;a ve vatandaşlara hayırlı olması temennisinde bulundu.

Editör: Pusula Gazetesi