Türk Sağlık-Sen´in 4. Olağan Genel Kurulu´nda, Zonguldak Kamu Sen İl Temsilcisi ve Türk Sağlık Şube Başkanı Abdurrahman Uysal Genel Başkan Yardımcılığına seçilmişti. Sendikalarında her zaman bir bayrak yarışı olduğunu ve bundan sonrada kamu ve sağlık çalışanları adına mücadele etmeye devam edeceklerini ifade eden Genel Başkan Yardımcı Abdurrahman Uysal, &[#]8220;Zonguldak&[#]8217;ımız Türkiye&[#]8217;nin sendikal hayatına damgasını vuran bir şehir&[#]8221; dedi.


Türk Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcı Abdurrahman Uysal, Pusula&[#]8217;ya verdiği bilgilerde şunları söyledi:


&[#]8220;Hafta sonu Ankara&[#]8217;da gerekleştirilen sendika genel kurulumuzda ülkemizin her köşesinden genel kurulumuza katılan sağlık çalışanlarıyla bir araya geldik. Sağlık iş kolunda yaşanan problemlerin yanı sıra genel kurula tüm katılımcıların coşkuda yansıdı. Türkiye Cumhuriyetlerinden katılan sendika temsilcileri ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sağlık Sendikası temsilcileriyle kongre münasebetiyle bir arada olma fırsatını bulduk.


Zonguldak&[#]8217;ımız Türkiye&[#]8217;nin sendikal hayatına damgasını vuran bir şehir. Türkiye de kamu sendikaları, işçi sendikalarına nazaran gelişmekte olmakla beraber kamu çalışanlarının halk ve menfaatleri yönünde önemli kazanımlara da imza atmıştır. Bizde Zonguldak&[#]8217;ta sendikal kültürel içerisinde kazandığımız deneyimleri geliştirmeye gayret gösterdik. Sendikamızda her zaman bir bayrak yarışı olmuştur. Sendikamızın her kademesinde bu bayrağı emin ellerden alıp emin ellere teslim etmek için gayret gösteriyoruz. Türk Sağlık-Sen mensuplarının şahsıma gösterdiği teveccühle sendika genel merkezinde görev aldım. Bundan önce olduğu gibi bundan sonrada kamu ve sağlık çalışanları adına mücadele etmeye devam edeceğiz.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi