Zonguldak Kanalizasyon ve Arıtma Tesisiyle ilgili Zonguldak Belediyesi ve Kozlu Belediyesi arasında protokol imzalandı.


Protokol, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref ve Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş&[#]8217;ın katılımıyla gerçekleşti. Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref tarihi bir başlangıç yaptıklarını belirtirken Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Başkan Eşref&[#]8217;e kendilerini kardeş belediye olarak gördükleri ve bu proje içerisine dahil ettikleri için teşekkür etti.


Önümüzdeki hafta kesin protokolü imzalayacaklarını ifade eden Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, konuşmasında şunları söyledi: &[#]8220;Bu an tarihi başlangıç anıdır. Önümüzdeki hafta protokol anlaşmasını bitiriyoruz. Zonguldak Kanalizasyon ve Arıtma Tesisi ve Şebeke İnşaatının şebeke kısmı herkesin kendine ait olmak üzere. Kozlu Belediyesi şebekesini kendisi yapacak. Bizim şebekemiz zaten projenin kapsamında var. Arıtma tesisini müşterek kullanmak istiyoruz. Çünkü Karadeniz sahilinde Zonguldak&[#]8217;ın arıtması var, arıtarak deşarj ediyor. Kozlu&[#]8217;nun ve Kilimli&[#]8217;nin yok. Tek başına ne işe yarar, denilebilir ve dendi. Bu arıtmayı müşterek kullanmak istedik. Kapasitemiz yeterli. Kapasitesi 137 bin, nüfusa göre düşünülmüş bir arıtma. Kozlu&[#]8217;yu ve Kilimli&[#]8217;yi de katabiliriz dedik. Kozlu Belediye Başkanı Sayın Ali Bektaş&[#]8217;la ilk adımı atıyoruz. Bütün hesaplar tamam. 137 bin nüfusla Zonguldak&[#]8217;ta sığıyor, Kozlu&[#]8217;da sığıyor. Hatta Kilimli&[#]8217;nin üç mahallesi de sığıyor. Kapasite olarak sorun yok. Kilimli&[#]8217;nin üç mahallesi kapsama alanı içerisinde. Zonguldak 19 mahallesi, Kozlu 7 mahallesi ve Kilimli&[#]8217;de 3 mahalle ile toplam 29 mahalleyi artık tek arıtma ile arıtıyoruz. Bunu başarabileceğimizi gördük. Önümüzdeki hafta da teknik konular ile maliyet hesabı yapıp, protokolü imzalayacağız. Şebekenin kilometresi yapıldı. Kozlu Belediyesi kendi şebekesini yapmak için çalışmalara başladı. Önümüzdeki hafta da kesin protokolü imzalayıp, belediye meclislerimize sunup, bitirmek istiyoruz.&[#]8221;



BEKTAŞ: GEÇ VE ZOR OLDU

Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ise, temiz bir çevreye kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, &[#]8220;Zonguldak şehri, denizine, kanalizasyonunu ve çöpünü atan, şehir statüsünden kurtuluyor. Bu tarihi bir iş. Belki geç ve zor oldu ama sonunda olmak istenen oldu. Bundan sonra geçmişi unutup, önümüze daha iyi bakarsak, çok daha güzel bir şehir yaratacağımızın düşüncesindeyiz. Bunda emeği geçen, Sayın Başkan İsmail Eşref&[#]8217;in evvel döneminde başlayan bir mücadeleydi. Bu güne getirdiği için katkılarından dolayı sonsuz teşekkür ediyorum. Kozlu Belediyesi ile birlikte bizi de kardeş olarak görüp, bu işin içene aldığı için de teşekkür ediyoruz. Ortak çalışmayı yaptık. Bundan sonra temiz bir çevremiz, temiz bir denizimiz olacak. Aldığımız bu kararın hayırlı olmasını diliyorum&[#]8221; şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi