Zonguldak´ın Devrek ilçesinde 1912 yılında kurulan ve o günden bu güne özellikle simit alanında gerek yurt içinde gerek yurt dışında ilçenin bastondan sonra adını duyuran tarihi simit fırınında Sevgililer Günü nedeniyle özel simit üretilerek tüketicilerin beğenisine sunuldu. 160 gramlık 75 kuruştan satılan iki kalbin okla vurulmuş şeklindeki simit yoğun ilgi görüyor.
Firma sahiplerinden Mehmet Yıldız, ilçemizde 1912 yılında kurulan fırınımızda 30 yıldan bu yana simit imalatı yaparak vatandaşlara hizmet verdiklerini belirterek "Dünyada birçok firma bu özel gün için çeşitli etkinlik düzenlemektedir. Biz çeyrek asrı geçen bir firma olarak müşterilerimize özel simit üreterek beğenilerine sunmaya çalıştık. Vatandaşlarımızdan yapılan bu özel imalatla ilgili olumlu tepki alıyoruz" dedi.
Geçen yıl Sevgililer Gününde aynı fırından özel imal edilen simitlerden aldıklarını söyleyen Esra-Alper Kurmalı çifti, "Geçen yıl yeni evliydik bu yıl da bebeğimizle birlikte geldik. Firma yıllardan bu yana ilçede kaliteli simit imal ederek gerek yurt içinde gerek yurt dışında Devrek bastonundan sonra simit ile de sesini duyurmaktadır. Bu güne özel pahalı hediyeler almak şart değil, bir simitte olsa yeterli. Yeter ki sevgi devam etsin" dediler.
Editör: Pusula Gazetesi