Yapımı yıllar sürdükten sonra Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi olarak kullanılması kararlaştırılan Rüzgarlımeşe Mahallesi&[#]8217;ndeki binanın denize bakan yönündeki bahçe ve bahçe duvarında göçmeler ve yarılmaların devam etmesi endişe yaratıyor. Daha önceki yıllarda hastane girişi deniz yönündendi ancak hastanenin ön tarafındaki çökmeler nedeniyle hastanenin giriş yönü değiştirildi. Bu değişiklik hastaneyi tehdit eden çökmeleri durdurmadı. Eski ön bahçe hastane seviyesinden iyice aşağı inerken buradaki zeminin dolgu olduğu ileri sürülmüştü. Hastane içinde ciddi bir sorun gözlenmezken hastanenin yine denize bakan yönünde zeminde sorunlar yaşandığı belirtiliyor.


Hastanenin denize bakan yönünde bulunan yüksek istinat duvarında oluşan çatlakların arası giderek açılırken olası bir faciadan endişe ediliyor.


İstinat duvarındaki çatlaklar arasında boşluklar yer yer 10- 12 cm&[#]8217;ye ulaşmış durumda. Hemen önünden geçen yoldan sürekli araç ve yaya trafiğinin olduğunu belirten mahalle sakinleri ise; &[#]8220;Bu iş baştan yanlış yapıldı. Aynı yanlışlar devam ediyor. Buradan sürekli araçlar yayalar geçiyor. Kalıcı çözüm bulamadılar. Zemindeki oynamalar durmuş gibi görünüyor ama duvardaki çatlaklar büyüyor.Yarın öbür gün 15 metre yüksekliğindeki duvarda bir göçme olursa facia yaşanabilir. Belediyenin, Valililiğin burayı incelemesini ve gereken önlemleri almasını istiyoruz. Ortada bir sorun olduüu bariz. Sorun olmasa duvarlar arasındaki boşluk neden giderek büyüsün.Çatlaklar büyüsün? Duvar dışarı bel veriyor&[#]8221; şeklinde konuştular.


İl Sağlık Müdürülüğü ve Bayındırlık Müdürlüğü&[#]8217;nün söz konusu yerde detaylı bir inceleme yapıp yapmayacağı veya hangi önlemleri alacağı merak ediliyor.

Editör: Pusula Gazetesi