CHP MYK&[#]8217;nın İl Başkanının belirlenmesi konusunda yetkiyi il yönetimine vermesinin ardından başkanlığa en yakım isim olan Tümer Peker Pusula&[#]8217;nın sorularını yanıtladı.


Kendisinin uzlaştırıcı olduğunu belirten Peker milletvekillerinin de kendisini desteklediğini söyledi. Diğer yandan Halil Furat ise adaylığını sürdürüyor.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı için adı geçen Tümer Peker Pusula&[#]8217;ya konuştu. Peker, önceki gün İl Başkanını il yönetimin belirlemesi konusunda Merkez Yürütme Kurulu&[#]8217;ndan çıkan kararın geçte olsa doğru bir karar olduğunu belirterek, kendisini şanslı gördüğünü söyledi.


Daha önce 14 kişilik il yönetiminden onunun kendisinin İl Başkanı olması yönünde imza attığını ve bu on kişinin kararından dönmeyeceğini, kararlı davranacağını düşündüğünü ifade eden Tümer Peker, &[#]8216;Ağırlıklı oyu alacağımı düşünüyorum&[#]8221; dedi.


Peker&[#]8217;e karşın Halil Furat ise adaylığını devam ettiriyor. Furat yöneticiler ile görüşerek tabloyu lehine çevirmek için ortam arıyor. Yönetim Cumartesi veya pazartesi toplanarak belirlediği ismi Genel Merkez&[#]8217;e gönderecek.


İl Yönetimin toplanma sürecinde başka adayların da çıkabileceğini ifade eden Peker, Pusula&[#]8217;ya yaptığı değerlendirme de şunları söyledi:


&[#]8216;DIŞARIDAN ADAY OLMAK İSTEYENLER YÜZÜNDEN GECİKTİ&[#]8217;


Merkez Yönetim Kurulu&[#]8217;ndan önceki günkü çıkan kararın bana göre en az 15-20 gün öncesinden çıkması gerekiyordu. Duyduğumuz kadarıyla il yönetim kurulunun dışındaki dostlarımız, partililerimizden bu göreve atanmak üzere çalışmalar yapıldığını duyduk. Kendilerinden duymadım ama yerel basında okuduk. Bu tür hareketler yüzünden ben gecikildiğini düşünüyorum. Ama Cumhuriyet Halk Partisi Atatürk&[#]8217;ün kurduğu ve Türk ekonomisine çok büyük katkılar veren bir siyasi partidir. İsimleri bile unutulmuş, silinmiş birçok parti varken Cumhuriyet Halk Partisi hiç böyle bir durumla karşı karşıya gelmemiştir. Yani en zor durumlarda bile Cumhuriyet Halk Partisi sorunları çözer. Sorun yaratıcı olmaz. Asil bir siyasi partidir. Şimdiden sonra çıkan karara göre il yönetimi kendi arasında bir arkadaşı seçecek. O seçilen arkadaşı da üst makamdaki görevli arkadaşa iletecek.


&[#]8216;KENDİMİ ŞANSLI GÖRÜYORUM&[#]8217;


Bizim 14 kişilik yönetim kurulundaki arkadaşlarımız kendi aralarında bir tutanak düzenlemişti ve üst yöneticilere bunlar iletilmişti. On kişi benim adıma imza atmıştı ve 10 kişi önemli bir rakamdır. O yüzden kendimi şanslı görüyorum. 10 kişi geri dönüş yapmayacak ve kararlı hareket edecektir diye düşünüyorum. Ağırlıklı oyu alacağımı düşünüyorum.


&[#]8216;YAVUZ BOZ&[#]8217;UN ADAYLIĞININ ZOR OLACAĞINI BİLİYORDUK&[#]8217;


Bizim tüzüğümüzün 42. maddesinde, il başkanlığı kademesi boşaldığında dışarıdan bir arkadaşımızın genel merkez tarafından atama yapılabilmesi için yönetimin onay ermesi gerekiyor. Onun için biz onun (Yavuz Boz) adaylığının zor olacağını biliyorduk. Dışarıdan gelen bir arkadaşın bizlerle de çalışması zordur. Biz uyum içerisinde çalışıyoruz ve genel merkezimiz geçte olsa doğru kararı vermiştir.


&[#]8216;VEKİLLER BENİ DESTEKLİYOR&[#]8217;


Vekillerimiz beni destekliyor. Bunu herkes biliyor. Ben 29 Mart&[#]8217;ta Çaycuma&[#]8217;dan belediye başkanı adayı olmuştum ve onların aracılığıyla aday gösterildim. O zaman &[#]8216;Tümer ağabey büyüktür, deneyimlidir. Ağabeylik yapar. Uzlaştırıcı olur&[#]8221; denildi. Hem yönetimimizin hem de vekillerimizin fikirleri o yönde diye düşünüyorum.


&[#]8216;BAŞKA ADAYLAR ÇIKABİLİR&[#]8217;


Yönetim kurulumuz içerisinde seçim yapılacak ve o zamana kadar başka adaylarda çıkabilir. Ama çıkmaya bilirde. Çünkü her şey o 10 imzaya bakar. &[#]8216;Nasıl olsa bu iş bitmiştir&[#]8217; diye de düşünebilirler. O nedenle de ben kendimi şanslı görüyorum.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi