Halkın Sesi Parti İl Başkanı Secaattin Gonca, beraberinde Eğitim Başkanı Rıfkı Esengün, Teşkilat Başkanı Ahmet Murat Kayıkçı, Tanıtma Başkanı Şaban Sivri, Mali İdareler Başkanı Hasan Demir, İl Sekreteri Hülya Karaarslan ile birlikte Karaelmas Gazeteciler Derneğini ziyaret etti.


Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Atilla Öksüz, Genel Sekreter Çetin Sezgin ve gazetecilerin hazır bulunduğu ziyarette Dernek Başkanı Öksüz ziyaretten dolayı teşekkür etti. Öksüz; &[#]8220;Beş yıllık Belediye Başkanlığı döneminin arından İl Başkanlığıyla siyasete dönmek zor diye düşünüyorum. Sizin siyasette neler yapacağınızı merak ediyoruz. Bütün çalışmalar çerçevesinde medyayla ilişkiler konusunda daha hassas olunması gerekiyor. Belediye başkanlığı döneminizde medyaya göstermiş olduğunuz ilginin devam edeceğini düşünüyoruz, bize de bu konuda, sesinizi duyurma noktasın da bir görev düşerse elimizden geleni yapmaya hazırız. Diğer yandan da genel merkez politikası olarak, yerel medyayla ilgili ne gibi çalışmalarınız var bunları da bilmek isteriz. Yeni bir parti olduğu için bu konuda eksiklikleri olabilir ama yerel basının taleplerini hem hukuksal anlamda hem de diğer anlamlarda da genel merkeze iletmenizi arzu ederiz. Zonguldak&[#]8217;ta nitelikli siyasete ihtiyaç var. Bazı konuların siyaset üstü ortamlarda tartışılarak ortak çözüm üretilmesi gerekir. Ancak böyle bir tablo ortada yok. Sizler ve ekip arkadaşlarınızın yapacağı çalışmalarda sloganların ötesine geçmenizi arzu ederiz. Size ve ekip arkadaşlarınıza başarılar dileriz &[#]8221; dedi.


Halkın Sesi Partisi İl Başkanı Secaattin Gonca da ziyarette çeşitli konulara değinerek şunları söyledi:


&[#]8220;Öncelikle Karaelmas Gazeteciler Derneği&[#]8217;ni Zonguldak&[#]8217;ta başarılı çalışmalara imza attığı için kutluyoruz. Bundan sonra da bu çalışmaların devam edeceğine yürekten inanıyorum. Her zaman için gerek bürokrasi de gerek belediye başkanlığı döneminde bizlere destek oldunuz. Bu konuda için size teşekkür ediyorum. Halkın Sesi Partisi olarak Türkiye genelinde olduğu gibi Zonguldak&[#]8217;ta da örgütlenme çalışmalarını hemen hemen bitirdik. 3 ilçemizde örgütlenme çalışmalarımız bu hafta sonu itibariyle bitiyor. Diğer 3 ilçemizde de bu ayı sonuna kadar çalışmalarımız bitecek. Burada olan arkadaşlarımız Halkın Sesi Partisi&[#]8217;ni temsili olarak geldik. 15 kurucu ve 32 kişi de yönetim kurulu üyemiz var, onlarda çalışmalara devam ediyorlar. Halkın Sesi Partisi Prof. Dr. Numan Kurtulmuş&[#]8217;un önderliğinde yeni bir söylemle yeni bir vizyonla Türkiye siyasetine girdi. Geçmişe bakmadan, bugünden itibaren yaptığımız ve yapacağımız çalışmalarda biz Türkiye genelinde olduğu gibi Zonguldak&[#]8217;ta da siyaseti diyalog çerçevesinde, kavgaya dönüştürmeden, birlik ve beraberlik içerisinde olmak istiyoruz. Siyasi partilerimizle, bürokrasilerimizle beraber Zonguldak&[#]8217;ın içinde bulunduğu sorunları giderebilmesi noktasında bize düşen ne varsa yerine getirmek istiyoruz.



&[#]8220;Medya bizim olmazsa olmazımızdır&[#]8221;


Yazılı ve görsel medya, sivil toplum örgütlerimiz olarak halkın haber alma özgürlüğü konusunda olmazsa olmazımızdır. Medyayla olan ilişkimiz her zaman olduğu gibi bundan sonra da daha akarak devam edecek. Desteğinize ihtiyacımız olduğunu açık ve net bir şekilde söylüyorum. Kuruluşumuzdan bugüne kadar geçen zaman içerisinde bizimle ilgili, haber alma ve haber verme konusunda halkın bilgilendirilmesi konusunda çabalarınız için müteşekkiriz.



&[#]8220;Halkın sesi olmak istiyoruz&[#]8221;


Biz siyasette öteleşmeden, ayrışım yapmadan, siyasette her şeyden önce menfaat ve çıkar gruplarıyla bir arada olmadan, bunun altını özellikle çizmek istiyorum, doğruluk ve dürüstlük prensiplerinden hiçbir zaman taviz vermeden içinde isminin de yer aldığı halkın sesi olmak istiyoruz. Halkın duygularını yerine getirmek istiyoruz. Genel Başkanımızın da bize vermiş olduğu talimat, göstermiş olduğu çizgi ve parti programında yer alması ile kendisini ifade ediyor. Bizim Zonguldak&[#]8217;ta büyük sıkıntılar olduğunu biliyoruz. Bugüne kadar iktidar partisinin yapmış olduğu çalışmalar için Zonguldak adına teşekkür ediyoruz. Fazlası vardır eksiği vardır ama yapılanlara da teşekkür etmek herkesin görevidir. Bu anlamda emeği geçen herkese ve bölge milletvekillerimize teşekkür ediyoruz.


Zonguldak&[#]8217;ın içerisinde bulunduğu sıkıntılara baktığımız da hala bölünmüş yolların Zonguldak&[#]8217;ın içine kadar bitirilmemiş olması kentimiz adına büyük bir eksikliktir. Bu eksikliği de ben Ankara bağlamında takibinin ve denetiminin yapılmadığını bağlıyorum. Bunun yanında çocukluğumuzdan buyana her siyasi ortamda dile getirilen Filyos Vadi Projesi. Sözle bu işler olmuyor, eyleme dönüşmesi lazım. Bu eyleminde biran önce oradaki arazi tahsislerin yapılmasıyla ilgilidir. Ciddi yatırımcılar olduğunu hepimiz biliyoruz. Bunu kim yaptıracak, öncelikle bölgemizin siyasi partileri ve iktidar partisi. Bu konuda Ankara da gerekli olan çabanın bugüne kadar gösterildiğini biliyorum ama herhalde yeterli olmuyor daha fazla çaba gösterilerek Filyos Vadi Projesi bitmeden, Zonguldak&[#]8217;ın sorunlarının ortadan kalkacağına ben şahsen inanmıyorum. Çünkü 45 bine yakın işsizimizin olduğunu hepimiz biliyoruz. Yatırım yok, buradaki gençlerimiz il dışına gitmek mecburiyetinde kalıyor. Son nüfus sayımına göre Zonguldak&[#]8217;ın nüfusunun düştüğünü görüyoruz ve buda kentimiz için büyük bir talihsizliktir.



&[#]8220;Mithatpaşa Tüneli 2011 yatırım programına alınmalı&[#]8221;


Zonguldak&[#]8217;ta sizin de dernek olarak sevil toplum örgütleriyle beraber yaptığınız imza kampanyasıyla beraber gündeme taşıdığınız Mithatpaşa Tüneli var. Projenin bittiğini biliyoruz. 2009 yılında etüt proje programına alındığını, 2010 yılında da projesinin yapıldığını ve sene 2011 maalesef yatırım programına alınmadığını biliyoruz. Alınamaz mı, tabiî ki alınır. İşte burada iktidar partisinin, siyasilerin ve bölge milletvekillerinin biran önce bununla ilgili girişimde bulunarak ek program dâhilinde Devlet Planlama Teşkilatı&[#]8217;na sunulmalıdır. Bunun dışında yine yıllardan buyana imar planlarında yer alan un fabrikasının oradan başlayıp Acılıın üzerinden geçip tır parkının oraya gelen çevre yolunun 2011 etüt programına aldırılması lazım. Sizlerinde desteğiyle birlikte mücadele verelim.



&[#]8220;TTK bizim gözbebeğimizdir&[#]8221;


TTK Genel Müdürümüze geçtiğimiz günkü ziyaretimizde kendisine de ifade ettiğimiz gibi TTK bizim gözbebeğimizdir ve onun yaşaması ve yaşatılması lazım. Arkadaşlarımızın çalışma şevkini, ahengini kırmadan yatırımlarla ilgili yapılması gereken ne varsa arkadaşlarımıza destek verelim. TTK Zonguldak adına tek iş sahası, başka bir imkanımız yok. O nedenle üretimin artması konusunda ve işçi açığının kapatılması konusunda ne gerekiyorsa yapmalıyız. TTK&[#]8217;yı hiç kimse hele hele Zonguldak&[#]8217;ta yaşayanlar kambur olarak görmesin. Kambur olarak görülüyorsa bu kamburu kaldıralım. Kömür Zonguldak&[#]8217;ın gerçeğidir. Bu sorunların çözümsüz olduğunu düşünmüyorum. Ankara&[#]8217;ya gidip masaya vurmak gerekir. Ankara siyasetinde bizde varız demek gerekir.&[#]8221;



&[#]8220;Zonguldakspor&[#]8217;da Karabükspor modeli uygulanmalı&[#]8221;


Zonguldakspor da dahil olmak üzere Zonguldak&[#]8217;ta güzel şeyler yapılabilir.


Esnafların ciddi anlamda katkıda bulunması gerekiyor ama gönülden katılım yok. Üyelik olayının hayata geçirilmesi, bununla birlikte Türkiye Taşkömürü Kurumu&[#]8217;nun en azından özel sektöre sattığı kömürden ton başına bir bir bağış bedeli konulması gerekir. Kardemir Karabükspor modeli uygulanmalı. Bu anlamda da siyasilerimize görev düşüyor. HAS Parti de siyaset yapmaktan hepimiz mutluyuz. Ben arkadaşlarımıza huzurunuzda teşekkür ediyorum. Sizleri de partimize bekliyoruz. Davetimizi kabul ettiğiniz için teşekkür ediyorum, tüm arkadaşlara başarılar diliyorum.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi