Cumhuriyet Halk Partisi&[#]8217;nde bir türlü sonuçlandırılamayan İl başkanlığı konusu yılan hikayesine döndü. Geçtiğimiz haftalarda toplanan iki ayrı MYK&[#]8217;da karara bağlanamayan Zonguldak dün bir kez daha masaya yatırıldı.


Parti içi ve parti dışından yapılan tüm müdahaleler karşısında karar almakta zorlanan MYK, mevcut yönetimden veya dışarıdan bir atama yapmak yerine İl Yönetimine başkanı belirleme yetkisi verdi.



Milletvekilleri kararı normal karşıladı


CHP MYK&[#]8217;nın İl başkanını belirleme yetkisini örgüte bırakmasının ardından gözler taraf oldukları ileri sürülen Milletvekillerine çevrildi. Parti Meclisi Üyesi Ali İhsan Köktürk ve Ali Koçal; &[#]8220;İl Başkanını belirleyecek olan biz değiliz. Örgütün kendisidir. Bunu baştanda söyledik. Bizim farklı şekillerde müdahalemiz olduğu düşüncesi baştan beri yanlıştı&[#]8221; görüşünde birleştiler. Ancak CHP çevreleri ise; &[#]8220;Ali Koçal&[#]8217;ın gönlündeki oldu&[#]8221; yorumunda bulundu.



Yavuz Boz ve diğer ihtimaller ortadan kalktı


İl yönetimi içinde yaşanan çatlağın ardından dışarıdan Yavuz Boz&[#]8217;un atanması için yapılan tüm çabalar sonuçsuz kaldı. Örgütten ve farklı kanatlardan gelen ısrarlı talepler karşısında MYK üyelerinin &[#]8216;Sorunlu il&[#]8217; olarak addettiği Zonguldak için; &[#]8216;Sorunu örgüt kendisi çözsün&[#]8217; denildiği belirtildi. Bugün gelmesi beklenen resmi yazının ardından toplanacak olan İl Yönetiminin daha fazla vakit geçirmeden Tümer Peker&[#]8217;i İl Başkanı olarak ataması bekleniyor.

Editör: Pusula Gazetesi