Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Köksal Osman Bahar, şoför esnafının sıkıntıda olduğunu belirterek, yasal hiçbir evrakı olmadan market ve terminal servisçiliği ile mücadele edeceklerini gerekirse şoför esnafıyla eylem yapacaklarını söyledi.


Şoför esnafının tüm evraklarının sorulduğunun fakat market ve terminal servisçiliği yapan kişilere hiçbir evrak sorulmadığını ve belediyenin bu işe engel olmasını, kendisi yapamıyorsa da emniyetten yardım alması gerektiğini söyleyen Başkan Köksal Osman Bahar, &[#]8220;Ben dün ne dediysem bugünde aynısını söylüyorum. Zonguldak&[#]8217;ta dik ve alnım açık gezdim. Cenab-ı Allah bana burada utanacağım işleri yapmayı nasip etmesin&[#]8221; dedi.


Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Köksal Osman Bahar, Pusula&[#]8217;ya yaptığı değerlendirmede şunları söyledi.


SESİMİZİ DUYURACAĞIZ


&[#]8220;Şoför esnafımız sıkıntılı bir durumda. Önceki gün il trafik komisyonu toplantısında ben sıkıntılarımızı dile getirdim. Dönüp dolaşıp yine market ve servis araçları konusuna geldik. Market servislerinde çalışan ticari araçlar kamyonet olarak tabir ediliyor. Bu araçların nasıl ki karayolu güzergahından geçerken ve kantara girerken K2 belgesi olmadığından 2 milyar 600 ceza yiyorsa peki burada ki market sahibi arkadaşlarımız hangi belgeyle çalışıyorlar. Bana bir tane belge göstersinler bir daha konuşmayacağım. Terminalde servisçilik yapan arkadaşlarımızdan biriyle yemeğe gittik ve kendisi &[#]8216;ben dahil hiçbir yasal evrakım yok ve hiçbir çalışan firmanın da evrakı yok. Bunu kendim beyan edeceğim&[#]8217; dedi. Peki, bu işe dur diyecek olan kim? Ben yasal olan hakkımı arayacağım ve büyük bir eylem yapacağım. İyi niyetli söylemlerimiz, müracaatlarımız kaile alınmıyorsa sesimizi duyuracağız.


BELEDİYE BU İŞE EL ATMAK ZORUNDADIR


Biz kimseye terminalde servisçilik yapma demiyoruz. Market servisi yapan arkadaşımıza da sen bu işi yapamazsın demiyoruz ve diyemeyiz. Ama benim şoför esnafım nasıl yasal olarak çalışıyorsa, vergisini veriyorsa ve bir odaya da kayıtlıysa, herkeste yasal anlamda nereye kayıt olması gerekiyorsa gidip evrakını yaptırıp gelsin. Bana evrak soruyorsan gideceksin oradaki usulsüz çalışan vatandaşa da bunu soracaksın. Herkese aynı uygulamayı yapacaksın. Bu sabır bitti. 2 seneden beri televizyonda ve yazılı basında bunu gündeme getiriyoruz, belirli yerlere dilekçeler yazıyorum ama sonuç yok. Neden bir şey yapılmıyor bende bilmiyorum. Ama ben yasal hakkımı arayacağım. Herkese aynı muamele yapılsın. Benim şoför esnafıma SRC Belgesi, Psikoteknik Belgesi, muayenesi var mı diye soruluyorsa ona da sorulacak. Belediye bu işe el atmak zorundadır ve atacak. Bu belediyenin elinde olan bir şey. Belediye bu işe engel olamıyorsa emniyetten yardım istenecek ve bu işe müdahil olacak. Yanı başımızdaki Ereğli&[#]8217;de böyle bir şey yok. Birlik ve beraberlik güçtür. Bu gücü şoför esnafı kullandığı zaman çok etkili olacaktır. Hakkımızı artık almak zorundayız.


ŞİKAYETÇİ DEĞİLİM


Bugün birçok kurumun başında olanlar, başkanlar odaları borçlu aldıkları yönünde bir takım söylemler içerisinde olabilirler. Ama benim bu odayı borçlu almamdan dolayı bir şikayetim yok. Ben bu odayı 3 trilyon lira borç ile aldım ve yinede şikayet etmiyorum. Bu sadece şikayetse şunu söylüyorum, daha önce bu odada bir takım gelirler vardı. Örneğin ruhsatlar bu odadan veriliyordu şimdi trafikten veriliyor. K1-K2 belgeleri buradan veriliyordu şimdi Ticaret ve Sanayi Odasından veriliyor. Ehliyetler bu odadan veriliyordu, şimdi özel kurslarda veriliyor. SRC Belgeleri bu odadan veriliyordu ama şimdi üniversitelerde veriliyor. Bu odanın bir takım yetkileri vardı ama şimdi devredilmiş durumdadır. Bu odanın daha önce 14 bin 500 üyesi vardı. Yine 14 bin 500 kişiye hitap eden bir kurum ama kayıtlı üyesi 2 bin 500. bu odada daha önce bin 200 kişi basit usulle muhasebe yaptırıyordu, taksici esnafından 140 lira minibüsçü esnafından 180 lira para alınıyordu. Ama şuanda 300 kişi muhasebe yaptırıyor ve taksici esnafından 80 lira alıyoruz, minibüsçü esnafından da 140 lira alıyoruz. Bu yıllık muhasebe parasıdır. Gelirlerin bu kadar düşük olduğu bir dönemde biz başkanlık yapıyoruz. 1 trilyon 250 milyar lira borç ödedim ve ben şikayet etmiyorum. Bu odanın daha önceden bağlı bulunan 9 tane araç 3 sene gibi kendine bağlı bulunan yediemin deposunda bağlıydı. Bugün bütün araçlar odamızın kapısında ve esnafımızın hizmetinde. Bütün taksici esnafımızın belediye başkanımızla yapmış olduğumuzla yapmış olduğumuz görüşme sonrasında durak kulübe sorununu hallettik. Minibüs ve kamyonet duraklarına kulübelerini yaptırdım. Bundan dolayı da çok memnunum.


PARAYLA PULLA İŞİM OLMAZ


Ben dün ne dediysem bugünde aynısını söylüyorum. Zonguldak&[#]8217;ta Allah&[#]8217;a şükürler olsun ki dik geldim, dik ve alnım açık gezdim. Yarında aynı şekilde gezeceğim. Cenab-ı Allah bana burada utanacağım işleri yapmayı nasip etmesin. Yüz karası olmadan buradan gitmek isterim. Benim parayla pulla işim olmaz. Böyle geldim, böyle de giderim. Ben şoför esnafım için buraya geldim. Yoksa kendi egolarımı tatmin etmek için buraya gelmedim. Bugün bu kapı 24 saat herkese açık.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi