Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref Pusula&[#]8217;nın dünkü sayısında yer alan; &[#]8220;Meclis üyelerinden Eşref&[#]8217;e veto&[#]8217; haberinin ardından yine Pusula aracılığıyla meclis üyelerine mesaj gönderdi.


Belediye meclis üyelerinin büyük çoğunluğunun Eşref&[#]8217;in Milletvekili adaylığı için istifa etmek istemesine tepkileri günün konusuydu.


Meclis üyelerinin büyük çoğunluğunun karşı çıkmasına şaşıran Başkan Eşref gün boyu bazı meclis üyeleriyle sohbet etti.


Kabiliyetli, maharetli ve meziyetli olduğu için belediye meclis üyelerinin kendisini bırakmak istemediğini söyleyen Başkan Eşref, &[#]8220;Genel merkezim bana &[#]8216;milletvekili olsan dahi sen belediyeyi yönetirsin, yönlendirirsin, yine belediye başkanı gibi davranabilirsin&[#]8217; derse belki daha otoriter, daha hızlı işler yaparız. Ankara&[#]8217;da Zonguldak&[#]8217;ın eli, kulağı oluruz&[#]8221; dedi.


Belediye Başkanlığını milletvekilliğinden daha önemli bulduğunu ifade eden Başkan Eşref, yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:


&[#]8220;Belediye Meclis Üyelerim benden ayrılamadıklarını söylüyorlar. İyi geçiniyoruz. Benim kabiliyetlerim, maharetlerim, meziyetlerim belediyeyi iyi götürüyor. İki sene de iyi gitti. Yatırımlar yapıyoruz. Sıkıntıya düşeriz diye düşünüyorlar ama sıkıntıya düşülmeyecek. Ben zaten şuanda istifa ile ilgili bir şey demedim. Genel Merkez belki otur diyecek. Yada ben oturayım diyeceğim. Bunları konuşmak için erken. Genel merkezim bana &[#]8216;milletvekili olsan dahi sen belediyeyi yönetirsin, yönlendirirsin, yine belediye başkanı gibi davranabilirsin&[#]8217; derse belki daha otoriter, daha hızlı işler yaparız. Ankara&[#]8217;da Zonguldak&[#]8217;ın eli, kulağı oluruz. Ama tüm bunlar varsayım. Genel merkezimin, partimin, meclis üyelerimin görüşlerini sorarak bir adım atacağız. Belki bugünkü görüşlerin o zaman değişebilir.



BEN BU İŞİ İYİ YAPIYORUM


Benim meclis üyelerimle sıcak bir ilişkim var. Her biriyle birebir diyalogumuz var. Beraber yaptığımız çalışmalarda ortak gayretlerimiz var. Onların önünde büyüklere göre ağabey, büyüklerin önünde kardeş olarak duruyorum. Ben bu işi iyi yapıyorum. En başta dediğim gibi bu işi beceriyorum ve kabiliyetliyim. Belediye başkanlığını da seviyorum. Ama kamuoyu ve genel merkezinde fikrini aldığımız zaman her şey netleşecektir.



BELEDİYE BAŞKANLIĞINI DAHA ÇOK ÖNEMSİYORUM


Benim milletvekili adayı olmam yönünde görüş verenlerde beni düşünüyorlar. Çünkü benim milletvekili olarak da faydalı olacağımı düşünüyorlar. Ben milletvekili olursam belki bu görevden çok daha faydalı olabilirim. Ama ben milletvekilliği ve belediye başkanlığı mukayesesinde belediye başkanlığını çok daha önemli buluyorum. Çok etkili ve önemli. Emrinde yüzlerce insan çalışıyor. Belediye meclisiyle çalışıyorsun. Valilikle sürekli protokol içerisindesin. el altındasın ve ben belediye başkanlığını çok seviyorum. Keyifte alıyorum. Beni buraya zaruretler getirdi. Milletvekilliğini de iyi yaparız ama ben belediye başkanlığını daha çok seviyorum.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi