Eşref&[#]8217;in kendisinden sonra Belediye Başkanı olmasını istediği ileri sürülen İdris Şahin&[#]8217;in yanı sıra Sinan Kalender ve Bahaddin Arı Eşref&[#]8217;in istifa ederek Milletvekili adayı olması görüşünde birleşti. Karşı çıkan meclis üyeleri Eşref&[#]8217;in istifası sonrasında mecliste uyum sorunu yaşanacağı ve hizmetlerin yarım kalabileceği endişesi yaşadıklarını söylediler.



CHP&[#]8217;nin Zonguldak&[#]8217;ta kimleri Milletvekili adayı olarak göstereceği merak edilirken Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref&[#]8217;in istifaya hazırlandığı öğrenildi.


Milletvekilliğine aday adaylığı konusunda kesin kararını vermek üzere olan Eşref&[#]8217;in kendinden sonra yerine kimi bırakacağı ise merak konusu.


Eşref&[#]8217;in yerine İdris Şahin&[#]8217;i bırakmak istediği bazı meclis üyelerinin ise buna karşı çıktığı öğrenildi.


Muhtemel istifasının ardından Belediye Başkanlığı&[#]8217;nı Ak Partili meclis üyelerine kaptırmak istemeyen Eşref&[#]8217;in CHP&[#]8217;li meclis üyeleri arasında uzlaşı sağlamak için tek tek görüşmesi bekleniyor.


Meclis Üyeleri ise farklı görüşlerde. Meclis Üyelerine Başkan Eşref&[#]8217;in Milletvekili adalığı için istifa etmesiyle ilgili görüşlerini sorduk.


Eşref&[#]8217;in kendisinden sonra Belediye Başkanı olmasını istediği ileri sürülen İdris Şahin&[#]8217;in yanı sıra Sinan Kalender ve Bahaddin Arı Eşref&[#]8217;in istifa ederek Milletvekili adayı olması görüşünde birleşti. İki üye ise ortada. Meclis üyeleri arasında olası istifaya şiddetle karşı çıkanlarda var. Bunların başında da kasım Ayçiçeği geliyor.


Karşı çıkan meclis üyeleri Eşref&[#]8217;in istifası sonrasında mecliste uyum sorunu yaşanacağı endişesi yaşıyor. Başka bir endişe hizmetlerin yarım kalması.


Eşref&[#]8217;in bu endişeleri nasıl gidereceği merak konusu. Meclis içindeki görüş ayrılığının giderilememesi durumunda birden fazla aday çıkabileceği, CHP grubunun parçalanmasıyla Belediye Başkanlığı&[#]8217;nın Ak Parti&[#]8217;ye geçebileceği belirtiliyor. Bu riski gören Başkan Eşref&[#]8217;in görüş ayrılıklarının sonuca etkilememesi için çalışma yapması bekleniyor.



KARARSIZLAR


Aynur Bayram


Ben bu konuda yorum yapmak istemiyorum. Hayırlısı olsun. Kendi şahsi fikridir.



Erhan Darende:


Milletvekili adayı olup olmamak kendi tercihidir. İstifa süreci geldiğinde de hep birlikte göreceğiz.





&[#]8216;İSTİFA ETMELİ&[#]8217; DİYENLER


Bahaddin Arı


İsmail Bey bu kente emek ve enerjiyi verdi. Motivasyon ve bilgi birikimi açısından bir üst noktada değerlendirilmesinde yarar var. Kalsın diyen arkadaşlarıma da saygım var. Herhalde kalsın diyen arkadaşlar bir kendilerinin sıralama korkusundan iki mecliste kalsın diyenler İsmail Bey ile çözdüğü işleri gelecek başkan ile aynı oranda çözemez korkuları vardır. Benim öğle bir derdimde yok.



Sinan Kalender


Kendi tercihidir ama bence bir yerde nokta koymalı ve aday olması lazım. Aday adayı olduğu takdirde bu hiç kimsenin sorunu değildir. Çünkü 20 tane meclis üyesi en güzel kararları verecektir.



İdris Şahin


İsmail Eşref kendi geleceğine kendisi karar verecektir. Bizim meclis üyeleri olarak bir şey söylememiz yanlış olur. Ama 3. dönem seçilmiş bir insanın diğer görevlere kendini hazır görüyorsa gitmelidir.




&[#]8216;İSTİFA ETMEMELİ&[#]8217; DİYENLER



Adil Bahadır:


Bu konuyu kendisi daha iyi bilir ama Zonguldaklılar kendisine 5 yıllık bir görev verdi. Bu doğrultuda verilen görevi de 5 sene içerisinde yapmalıdır. Halkın takdiri belediye başkanlığı idi ve hizmet için buraya getirildi. Ben belediye başkanlarının milletvekili adayı olması taraftarı değilim.



Hasan İzzet Bildirici


Bence gitmesin. Çünkü aramızda bir düzen ve bu düzen giderse bozulur. 5 yıllık görevini tamamlamalı. Bende milletvekili adayı olmasın. Ama kendi kararıdır. Biz bu konuda bir şey diyemeyiz.



Selim Cansızoğlu


Bence etmemeli. Çünkü istifa ederse hem kaos ortamı olur hem hizmetlerin devamı bakımından, hem de uyum bakımından başkanımızın yerinin dolamayacağını düşünüyorum. O nedenle 5 yılını tamamlamasını istiyorum.



Yüksel Acar


Öncelikle kendi kararıdır. Ama ben istifa etmemesinden yanayım. Bu dönem için önümüze koyduğu projeleri tamamlama ve katkı vermesi adına milletvekili adayı olmamasından yanayım.



Eray Arık


Bence istifa edip etmemesi bulunduğu sıraya bağlı. Sırayı göz önüne almazsak da istifa etmemelidir. Çünkü yapacağı daha çok iş var.



Mahmut Gülenç


Ben başkanımızın fikriyle ilgili bir şey diyemem. Ama bence belediye başkanlığına devam etse daha iyi olur. Çünkü belediye başkanı olarak seçilmiş ve 3 dönemi daha var. İstifa ederse yeniden seçimler olacak ve tartışmalar çıkacak. Ama kendi kararı ve en doğal hakkıdır.



Mehmet Kadir Engin


Bence istifa etmemelidir. Çünkü şehrin böyle bir başkana ihtiyacı var. O nedenle ben istifa etmemesi gerektiğine inanıyorum.



Zeki Kefeli


Bence istifa etmemesi hem gurubumuz adına hem de partimiz adına daha iyi olacaktır. Yılların tecrübesi var ve eksikliklere rağmen bence iyi yönetiyor. Kaldı ki gitmesi hem parti içinde hem de belediyede kaos yaratacaktır. Aşılamaz mı? Tabiî ki aşılır. Ama rahat gidişat varken sıkıntıya girmeye gerek yok.



Turgut Aydın


Belediye başkanları seçilirken kaç yıllık seçileceklerini biliyorlar. Dolayısıyla halkın karşısına &[#]8216;ben şu şu icraatları yapacağım&[#]8217; diyerek ortaya çıkıyorsun. Ama sonuçta başka görevlere talip olmak kişinin kendi iradesindedir ve ona da saygı duymak gerekir.



Orhan Yücel


Bence etmemelidir. Çünkü Zonguldak&[#]8217;ımıza çok lazım. İsmail Eşref iyi bir belediye başkanıdır. Bu halk da onu belediye başkanı olarak seçti. 3 senesi var ve o 3 sene dolduktan sonra ne olursa olsun.



Türker Kapkaç


Sıralamaya bağlı. Eğer sıralamada iyi bir yerde olacaksa bence milletvekili adayı olmalı. Ama bu aşamada belediye başkanlığında kalması tercihimdir.



Muharrem Akdemir


Bence istifa etmemelidir. Bu konuda çok fazla yorum yapmak istemiyorum. Kendi düşüncesi ama bence gitmemelidir.



Kasım Ayçiçek


İstifa ederse Zonguldak&[#]8217;a hainlik etmiş olur. Halk onu belediye başkanı olarak seçti ve öyle kalmalıdır. Zonguldak Belediyesi&[#]8217;nin başında olmalıdır.



Gürbüz Kamber

Bence istifa etmemelidir. Taahhüt ettiği şeyler var. Bunu biz değil kendisinin yapması gerekiyor. İstifa ederse taahhütler gerçekleşmemiş olur. O nedenle milletvekilliği adaylığı için istifa etmemelidir
Editör: Pusula Gazetesi