Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Şükür Küçükali, sigara ve içki satışlarının yasaklanması sonrasında belediye ve emniyet güçlerinin denetimlerde bulunduğunu fakat 30 Haziran&[#]8217;a kadar esnafa süre olmasına rağmen zabıta ve emniyet güçlerinin kırıcı davrandığını söyledi.


Zabıta ve emniyet güçlerinin tekel bayilerini gezerek raflarda satılan sigara ve içkiler nedeniyle tutanak tuttuğunu belirten Başkan Küçükali, bu konuda daha duyarlı olunmasını istedi.


Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Şükür Küçükali, değerlendirmesinde şunları söyledi: &[#]8220;Tekel bayilerinde sigara ve içki satışları raflarda görünmesi yasaklandı. Buna istinaden Tekel Genel Müdürlüğü 30 Haziran&[#]8217;a kadar süre verdi. Valiliklere, emniyet müdürlüklerine ve belediyelere bu konu üzerinde uyarı yazısı gönderildi. Bu yazıdan dolayı da zabıtalar, kolluk kuvvetleri bayilere gidip uyarı yaparken kırıcı olmuşlar. Üyelerimizde bundan tedirgin olmuşlar. Tabiî ki herkes görevlerini yapacak. Fakat 30 Haziran&[#]8217;a kadar süre olduğu için sorun yok ve uyarılar yapılırken biraz daha duyarlı olmalıdırlar. Zabıtalar tutanak tutuyorlar. Tekel Bayisi olan arkadaşlarımız bundan rahatsız oluyorlar. O nedenle biz bu konu üzerinde hassasiyetle durulmasını istiyoruz. Esnafımız zaten bu satışlarda düzenleme yapacak. Ama gidip insanları tedirgin etmeye gerek yok. Yasaya herkes uyacak ve bu konuda baskıya gerek yok.&[#]8221;


Hafta tatil ruhsatlarının Türkiye genelinde mahkeme kararıyla iptal edildiğini de sözlerine ekleyen Başkan Küçükali, &[#]8220;Bu konuda da belediyeler esnaflara gidip ruhsat yaptırmalarını istiyorlar. Ama artık ruhsat yaptırma gereği kalmadı&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi