CHP Çaycuma İlçe Başkanı Şeref Köktürk Zonguldak Belediye başkanı İsmail Eşref&[#]8217;e cevap veren Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü&[#]8217;yü eleştirdi. &[#]8220;Belediye Başkanının sağcısı solcusu olur, hizmetin olmaz&[#]8221; diyen Köktürk; &[#]8220; Zonguldak Belediye Başkanımız Sayın İsmail Eşref, bir partiden Belediye Başkanı olup da sonradan partisini değiştiren belediye başkanları hakkında &[#]8220;Herkesin kendi tercihinin olduğunu fakat bu yapılan hareketin doğru olmadığını, benim başıma böyle bir şey gelmiş olsa asla yapmam ve yapamam. Benim hayat tarzım ve yapım bu. Benden sağcı olmaz&[#]8221; demiş. Bu söylemine Saltukova Belediye Başkanı Sayın Adil Düzlü bozulmuş- gocunmuş. Sayın İsmail Eşref&[#]8217;e demediğini bırakmamış, parti değiştirmenin elzemlerini anlatmış, başka belediye başkanlarının isimlerini de araya serpiştirerek haklılığını ortaya çıkartmaya çalışmış. Oysa ki Sayın İsmail Eşref gayet kibar kelimeler kullanmış, bu durumda ki belediye başkanları için dönek dememiş, emek hırsızı dememiş, ilkesiz dememiş, oy veren seçmene ihanet etti dememiş!


Sayın Düzlü &[#]8220;Seçimlerde siyasi parti teşkilatlarının, adaylarının seçilmesi için ilgili parti organı tarafından hazırlanan program dahilin de yaptığı çalışmaları günlerce sürer. Elbette oy verenden daha fazla bu çalışmalara katkıda bulunanların Belediye Başkanları üzerinde hakkı çoktur. Bu sebeple ben her seçimde, son seçim konuşmamı yaparken halkımızdan ve ekibimizden haklarını helal etmelerini isterim&[#]8221; demiş. Ben Sayın Düzlü&[#]8217;ye soruyorum; hangi partiden Belediye Başkanlığına adaysan o parti örgütü senin için maddi manevi her türlü varını yoğunu ortaya koyuyor mu, bayrağını asıyor mu, broşürünü dağıtıyor mu, senin için dağ taş gezip oy istiyor mu? O parti oysa ki sen varsın diye seçimlere girmiş değil, o partinin yönetici ve üyeleri sen yokken de 24 saat 365 gün çalışıyorlar, onlar var olduğu için ki sen gidip bağımsız aday değil partinin gösterdiği aday oluyorsun. Benim ilkem çizgim yok, sağcı da değilim solcu da değilim beni seçin diye, bağımsız aday olarak niye çıkmıyorsun ortaya? Ben seçildim hakkınızı helal edin, siz kendi yolunuza ben kendi yoluma ve bu düşünce siyasi Ahlak oluyor şimdi değil mi?


Belediye Başkanının sağcısı da olur solcusu da olur. Vatandaşa vermen gereken hizmetin sağcısı solcusu olmaz. Hiç kimse kendi hatasını aklamak adına partileri, ilkeleri kirletmesin. Belediye Başkanı olağan üstü bir durum olmadığı sürece seçildiği beş yıllık dönemi bitirir, ondan sonra hangi partiden aday olursa olur, seçildiğinde de kendisine saygı duyulur. Dağdaki çobanda şehirdeki beyefendide insandır, onları koyun yerine koymaya kimsenin hakkı yoktur. Sayın Düzlü basın açıklamasını, &[#]8220;Ak Parti&[#]8217;den başka sorunlarımızı çözecek siyasi oluşum yoktur.&[#]8221;diye bitirmiş. Ayıptır, AKP&[#]8217;nin Zonguldak&[#]8217;ta sattığı fabrikalara, gönderdiği kurum müdürlüklerine bir bakın sonra bir de Zonguldak&[#]8217;a hangi yatırımı yaptıklarına bakın. Dokuz yıldır iktidarda olan AKP, halkımıza işsizlik ve yoksulluk dışında ne vermiştir? Zonguldak halkı hayatından memnun mu dur? Artan intihar vakaları memnuniyetin yansıması mı dır? Bu yansımaları övmeniz ve desteklemeniz doğal mı dır?&[#]8221; diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi