Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü´nde düzenlenen sertifika törenine; Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Vekili Sibel Kırmızı Yıldız ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) belediye meclis üyeleri Güler Demiroğlu, Cevat Aydın, Özkan Özyağcılar, Hasan Pınarcık ve çok sayıda itfaiye görevlileri ve aileleri katıldı. Karadeniz Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, proje kapsamında, gönüllü itfaiyecilik kursuna katılan 30 kişilik gurubun yaklaşık 60 saatlik eğitim sonrasında kursiyerlerin çok başarılı olduklarını dile getirerek, &[#]8220;2010-2011 yılı ilçemiz beleyesi İtfaiye Müdürlüğü olarak hizmet yılı olarak belirlemiştir ve bu hedefimizde başarıya ulaştık. 2010 yılının içerisinde itfaiye personelimizden 23 tane arkadaşımızı İstanbul´a eğitime gönderdik ve bu başarının sonucunda bugün onların sertifikalarını takdim etmek için toplandık. İlçemizde özel kuruluşlar var bunları ziyaret ederek onlara yangın ve itfaiyeciliğin önemli olduğunu, bunların dışında kendi bölgelerindeki yangınlara müdahale etmeleri için istişare yaptık. Türkiye genelinde birkaç belediyenin düzenlemiş olduğu gönüllü itfaiyecilik kursu var. İlk dönem kursumuzu aralık yanında açtık ve sınavlara tabi tuttuk yaklaşık 38 kişilik gurupla başladığımız kursa, 8 tane arkadaşımızı başka departmanlarda çalışmaya hak kazandılar&[#]8221; dedi.
Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Vekili Sibel Kırmızı Yıldız da, kursa katılıp başarı ile tamamlayan gönüllü itfaiyecilere başarılar diledi. Yıldız, &[#]8220;Karadeniz Ereğli belediyesinin her zaman ilklere imza atmaya devam ediyor. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından düzenlenen gönüllü itfaiyecilik kursunda kurslarını başarı ile tamamlayan yaklaşık 30 kişilik guruba başarılarından dolayı sertifikalarını vermek için burada bulunmaktayız. İnşallah burada aldıkları eğitim ve bilgileri inşallah en güzel bir şekilde kullanacaklar. 30 arkadaşımız yaklaşık 90 saatlik eğitimlerini tamamlayarak gönüllü itfaiyeci olmayı hak kazandılar. Ereğli Belediyesi olarak kendilerini tebrik ediyorum ve başarılarının devamlarını diliyorum&[#]8221; diye konuştu.
Konuşmaların ardından çeşitli eğitimlere katılarak kurslarını tamamlayan itfaiyecilere ve 30 kişiden oluşan gönüllü itfaiyecilere sertifikaları ve kartları verildi.
Editör: Pusula Gazetesi