İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi, önceki gün yapılan meclis toplantısında &[#]8216;Nerde bu Genel Sekreter&[#]8217; diyerek fırça attığı yönündeki haberleri yalanlayarak, &[#]8220;Biz burada şovmenlik mi yapıyoruz. Genel Sekreter Antalya da seminerdeyken neden böyle bir şey söyleyeyim ki&[#]8221; diyerek tepki gösterdi.


İl Genel Meclisinin bugüne kadar ki yapmış olduğu çalışmalar ve hedeflerine de değinen Başkan Terzi Pusula&[#]8217;ya yaptığı değerlendirme de şunları söyledi:


&[#]8220;Ben &[#]8216;nerde bu genel sekreter&[#]8217; demedim. Çünkü genel sekreterimiz zaten Antalya&[#]8217;ya seminere gitti. Burada olmayan biri için neden öyle bir şey diyeyim ki. O günkü toplantı da meclise teklif geldi. Ama meclisimizi aydınlatacak bir tane arkadaşımız yoktu. Bende &[#]8216;bu birimle ilgili arkadaşlar nerde?&[#]8217; dedim. Encümen müdürüne de &[#]8216;bundan sonra mecliste tekliflerle ilgili olan müdür arkadaşlarımız burada olsun. Burası meclis ve biz burada karar vereceğiz&[#]8217; dedim. Ama birde o saatte encümen toplantısı vardı ve o arkadaşlarımızda oradaymış. Her ne olursa olsun bir kişinin de o toplantıda olması gerekiyordu. Benim ağzımdan genel sekreter diye bir şey de çıkmadı. Kafa tuttu diye yazıyorlar. Biz burada şovmenlik mi yapıyoruz. Hem onlar eskiden olan şeylerdi. Biz vatandaşa dayalı hizmetler yapıyoruz. Yoksa bizim poz vermeyle, mesaj vermeyle işimiz olmaz. Valimiz Zonguldak&[#]8217;ın mülki amiridir ve biz saygıyı, sevgiyi biliriz. Haddimizi de biliriz. Ama ben bunları yanlış söyledim ve özür dileme anlamında söylemiyorum. Çünkü ben o yazılanlar gibi bir şey söylemedim. ^



MİLLETVEKİLLİĞİ GİBİ BİR ŞEY DÜŞÜNMÜYORUM


Milletvekilliği gibi bir şey düşünmüyorum. Ben meclis başkanlığı yapıyorum. Bizim il başkanımız parti kurulduğundan beri bu teşkilatın içerisinde. İki dönemdir il başkanlığı yapıyor. O bile istifa etmedi. Çünkü bir amaç ve hedef var. Biz her ay il başkanımızla beraber Sayın Başbakanımızın olduğu toplantılara katılıyoruz. Türkiye de yapılan işler belli. O nedenle herkesin bir yerlerde gözü olursa amaca ulaşmak zorlaşır. Benim amacım layıkıyla il genel meclisi başkanlığını yapmak.



SAKLADIĞIMIZ, GİZLEDİĞİMİZ HİÇBİR ŞEY YOK


İl genel meclisi arkadaşlarımızla beraber Zonguldaklı vatandaşlarımıza güzel hizmetler yaptığımızın inancındayız. Yapılan işler belli. Bu yıl 30 milyonluk yatırım yapıyoruz. Kaynak buluyoruz. Çok kötü durumda olan köylerimizde yok. Zaten Zonguldak&[#]8217;ımızda suyu olmayan köyümüz yok. Sadece suyu az olan köyümüz var. Bunlarda da kaynaklarını arttırmaya çalışıyoruz. Biz meclisimize gelen tüm konulara komisyonlara gönderiyoruz. İktidarı da muhalefeti de komisyonda araştırıyor. Sakladığımız, gizlediğimiz hiçbir şey yok. Komisyona göndermeyebiliriz. Gizli saklı yapabiliriz. Bu meclis başkanının elindedir. Tüm arkadaşlarımız birebir yerine gider incelerler. Gerekirse dışarıdan destek alırız. Uyum içerisinde çalışıyoruz.



İL GENEL MECLİSİNDE MUHALEFET İKTİDAR AYRIMI YOK


Bizim amacımız Zonguldak&[#]8217;ımıza hizmet etmek. O nedenle Ak Parti veya muhalefet ayrımı yok. Komisyonlarımızda da aynı şekilde de. Zonguldak il genel meclisinde muhalefet iktidar ayrımı yok.



DİĞER İL GENEL MECLİSLERİNİ DE TAKİP EDİYORUM


Türkiye de 65 tane il genel meclisi var. Ben onların yaptıkları çalışmaları da araştırıyorum. Ne gibi kararlar aldıklarını ve bize uyanların ne olduğuna bakıyorum. Tabiî ki büyük şehirler bizden farklı ama bizde kendimize uyanlara bakıyoruz. Biz hep yol, su yaptık diyoruz ama bizim sosyal işlere de eğilmeliyiz. İnsanların dertlerine de bakmamız lazım. Elimizden geldiğince yardımcı olmamız lazım.



HER YIL MESAFE ALIYORUZ


İnşallah Zonguldak&[#]8217;ta iyi şeyler olacak ve bizde iyiye doğru gidiyoruz. Her yıl mesafe alıyoruz. Hedeflerimize ulaşmak için meclis üyelerimizle birlikte çalışıyoruz.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi