Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) ile Bahçeşehir Üniversitesi&[#]8217;nin birlikte gerçekleştirdiği İletişim Atölyesi&[#]8217;ne katılanlardan kurulan film ekibinin çektiği &[#]8220;Kayıp Sesin Hikayesi EKİ Radyosu&[#]8221; belgeseli gösterime hazırlanıyor.


Karaelmas Gazeteciler Derneği Genel Sekreteri Çetin Sezgin&[#]8217;in Başkanlığı&[#]8217;nda gerçekleştirilen toplantıya dernek başkanı Atilla Öksüz ile film ekibinden Onur Türkçelik, Nejdet Kutoğlu, Nalan Ekici ve Aykut Kara katıldı.


1967´de başlayıp 1983´e kadar Türkiye´de yöresel yayın yapan E.K.İ. Radyosu&[#]8217;nun belgeseli geçtiğimiz günlerde Bahçeşehir Üniversitesi&[#]8217;nde düzenlenen Zonguldak Günleri&[#]8217;nde gösterilmiş ve büyük beğeni kazanmıştı.


Filmin Zonguldak&[#]8217;ta gösterimi üzerine görüşlerini paylaşan katılımcılar jenerikteki eksiklikler üzerine de düşüncelerini paylaştılar.


Çetin Sezgin başkanlığında film ekibinin cumartesi günü yapılması planlanan toplantıda daha geniş katılımla bir araya gelmesi kararlaştırıldı.


Dernek Başkanı Atilla Öksüz de, film de emeği geçen herkese teşekkür ederek, E.K.İ. Belgeseli için özel bir gösterim düşüncesinde olduğunu belirtti.


Zonguldak&[#]8217;ın kültürel dokusu içinde E.K.İ. Radyosu&[#]8217;nun önemli bir detay olduğunu belirten Öksüz; &[#]8220;Filmde eksiklikler olabilir. Film ekibi bir araya gelerek bu eksiklikleri giderecek. Vali, Belediye Başkanları başta olmak üzere kentin ileri gelenleri ile bu belgesele katkısı olanlar ve yakınlarının, o döneme tanık olanların katılımıyla bir gösterim yapılması konusunda çalışma yapılıyor. Bu filme emeği geçenler çok önemli bir iş yaptılar. Bunun mutluluğunu yaşamak ekibin en doğal hakkı. Biz bu konuda üzerimize düşeni yapmak istiyoruz. Genel Sekreterimiz Çetin Sezgin başkanlığında yeniden toplanıp hazırlıkları gözden geçirecekler. Bu ekip benzer başka çalışmalara da imza atmalı. Arkadaşlarımızı, emeği geçenleri yürekten kutluyoruz. Çalışmalara devam etmelerini bekliyoruz.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi