Zonguldak´ın Devrek ilçesinde Dorukhan Tüneli mevkisinde yolcu otobüsünün dereye yuvarlanması sonucu hayatını kaybedenlerden 5´i Bartın´ın Ulus ve Amasra ilçesinde, 2´si de Zonguldak´ın Devrek ve Gökçebey ilçesinde toprağa verildi.
Devrek Devlet Hastanesi morgundan alınan Bayram Türkyılmaz (35) ve kızı 2 yaşındaki Feyza Bilge Türkyılmaz´ın cenazeleri, Ulus´a bağlı Aşağıköy köyü Orta Mahallesi´ndeki evlerine getirildi.
Bayram Türkyılmaz´ın babası Mehmet Türkyılmaz, , 2 hafta önce işi nedeniyle Zonguldak´ın Çaycuma ilçesine gelen oğullarının kendilerinin yanına da uğradığını söyledi.
Hasret giderdiği oğluna torunlarını ve gelinlerini sorduğunu anlatan baba Türkyılmaz, ´´Oğlum bir gün yanımızda kaldı ve sonra İstanbul´a döndü. Okulların yarıyıl tatiline girmesi nedeniyle köye gelmek istemişler. Oğlum ve gelinim bize sürpriz yapacakmış. Bundan bizim haberimiz yoktu. Dün sabah saatlerinde aldığımız telefonla oğlumu ve torunumu kaybettiğimi öğrendim ve yıkıldım. Çok üzüntülüyüz´´ dedi.
Kazada babası ile kardeşini kaybeden 9 yaşındaki Şeyma Deniz Türkyılmaz da kazadan önce uyuduğunu, ancak otobüsle yuvarlandıkları sırada uyandığını hatırladığını belirtti.
Otobüs durduğunda ise koltukların havada kaldığını gördüğünü ve insanların birbirlerine karışmış vaziyette bağırıp imdat dediklerini anlatan Türkyılmaz, ´´Arabanın içi su doluydu. Herkes birbirine karışmış, koltuklar yerinden çıkmıştı. Herkes bağırıp çağırıyordu. Hava da çok soğuktu´´ diye konuştu.
Köy meydanında kılınan cenaze namazı sırasında sinir krizleri geçiren Şeyma Deniz Türkyılmaz, ´´Keşke siz burada olsaydınız, ben tabutta olsaydım. Sizin başınıza gelen benim başıma gelseydi. Biricik kardeşim, canım babam siz nerelere gittiniz´´ diyerek feryat etti. Küçük kızı yakınları teselli etmekte güçlük çekti.
Baba ve 2 yaşındaki çocuğunun cenazesi, kılınan namazın ardından köy mezarlığına defnedildi.
Cenaze törenine, Türkyılmaz ailesinin akrabaları ve yakınlarının yanı sıra AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ve CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya ile Türkyılmaz´ın iş yeri sahibi ve bazı mesai arkadaşları katıldı.
Bayram Türkyılmaz´ın yaklaşık 5 yıl önce İstanbul´a taşındığı ve özel bir şirkette tornacı olarak çalıştığı öğrenildi.
Bu arada aynı kazada hayatını kaybeden Zeher Aloğlu (60) Ulus´un Güneyören köyünde, Sevim Güneş (48) Apdipaşa beldesi İnceçam köyünde, Ramazan Ercan da Amasra ilçesi Gömü köyünde toprağa verildi.
Aynı kazada ölen Emirkan Korkmaz Devrek ilçesine bağlı Çaydeğirmeni beldesinde, Zafer Karabacak da Gökçebey ilçesine bağlı Namazgah köyünde defnedildi.

Editör: Pusula Gazetesi