EPDK´nın duyurusu, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.
Duyuruya göre, Zonguldak-Bartın Doğalgaz Dağıtım Lisansı ihalesi, Doğalgaz Piyasası Kanunu ile Doğalgaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde, kapalı zarf usulü ile teklif alma ve açık eksiltme şeklinde yapılacak.
Şehir içi doğalgaz dağıtım lisansı, lisans yürürlük tarihinden itibaren lisans hükümleri dahilinde 30 yıllık süre için verilecek.
Lisans ihalesinde geçici teminat tutarı 1 milyon dolar, kesin teminat tutarı da 2 milyon dolar olarak belirlendi.
İhale sonucunda dağıtım lisansı almaya hak kazanan tüzel kişi, lisans yürürlük tarihinden itibaren şehirlerde ayrı ayrı olmak üzere en geç, Zonguldak ve Bartın´da 6 ay içinde yatırıma fiili olarak başlayacak.
Tüzel kişi, Zonguldak ve Bartın´da 18 ay içinde herhangi bir yerleşim alanının dağıtım şebekesini işletmeye almak suretiyle, gaz sunumuna başlayacak ve Zonguldak, Bartın, Kozlu, Kilimli, Çaycuma ve Devrek´te 5 yıl içinde dağıtım bölgesindeki imarlı alanlar bütününde doğal gaz kullanmak isteyen her müşteriyi, tesis edeceği dağıtım şebekesine bağlayacak.
Dağıtım bölgesinde serbest tüketici olmak için gereken yıllık asgari tüketim miktarı lisans yürürlük tarihinden başlamak üzere ilk 5 yıl için 15 milyon metreküp olacak. Bu miktar, müteakip yıllar için Kurul tarafından her yıl yeniden belirlenecek.
İhale ile belirlenen, birim hizmet ve amortisman bedeli, lisans yürürlük tarihinden başlamak üzere ilk 8 yıl boyunca sabit olarak uygulanacak olup, bu sürenin bitiminden sonra her yıl Kurul tarafından fiyat tavanı yöntemi ile belirlenecek. Abone bağlantı bedeli de şartnamede belirlenecek.
Yeterlilik almak isteyen şirketler, istenen belgeleri en geç 31 Mart 2011 tarihinde saat 17.00´ye kadar, kuruma (Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi No: 51/C Yüzüncüyıl?Ankara) elden teslim edecekler. Posta ile yapılan başvurular ise kabul edilmeyecek.
Bu arada Doğalgaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliğinin ilgili maddesinde ihaleye başvuramayacağı belirtilen şirketler ile sermayesi 1 milyon liranın altında kalan ve/veya Türkiye´de kurulmamış şirketler yeterlilik için başvuruda bulunamayacak.
Yeterlilik için başvuruda bulunacaklar, 18 Şubat 2011 günü mesai saati bitimine kadar, yeterlilik ile ilgili sorularını Kuruma yazılı olarak iletebilecekler.
Tecrübe açısından, yeterlilik için başvuran şirketin ve/veya ortaklarının doğalgaz sektörü ve/veya diğer sektörlerle ilgili tecrübesi ile birlikte proje, inşaat ve/veya işletme hizmeti alacağı firmaların doğalgaz sektörü ile ilgili tecrübesi esas alınarak değerlendirilecek.
Başvuruların değerlendirilmesi sonucunda yeterli bulunan şirketler, adreslerine yapılacak bildirimle, 5 bin lira karşılığı ihale dosyası almak ve teklif vermek üzere davet edilecek.
Editör: Pusula Gazetesi