Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli, makamında basın toplantısı yaparak gazeteciler ile bir araya geldi. Başkan Murat Sesli, 2008 yılı içerisinde yapılan çalışmalar ile ilgili gazetecilere bir takım açıklamalarda bulunarak değerlendirme yaptı. Belediye çalışmaları hakkında bilgiler veren Murat Sesli, hakkında söylenenlere de cevap verdi. Belediye tarafından önceki yıl yapılan çalışmaları anlatan Başkan Sesli, geçen yılın belediyecilik anlamında başarılı geçtiğini söyledi. Öğrencilere verilen burslar ve yaşlılara evde verilen hizmetleri anlatan Murat Sesli, belediye tarafından önümüzdeki günlerde 5 bin bayanla Safranbolu´ya gezi düzenleyeceklerini kaydetti. Başkan Murat Sesli, "2008 senesi belediyecilik anlamında bizim kriterlerimize göre çok başarılı geçti. İleriki günlerde 2008 yılının değerlendirmesini geniş kapsamlı bir toplantı ile değerlendireceğiz. Bu günde bir ön toplantı yapmayı düşündük. 2008 yılında kararını verdiğimiz ve ilk ödemesini yaptığımız burslarda dün itibari ile 700 öğrencimizin bursu yatırılmıştır. Her ayın 14´ün de öğrencilerin hesaplarına burs ücretleri yatırılıyor. Önümüzdeki sene hedefimiz bin öğrenciye burs vermektir. Ayrıca gezilerimiz vardı. Hedefte 5 bin bayanla Safranbolu´ya gezi düzenleyeceğiz. 21-28 Şubat 2009 tarihleri arasında Safranbolu gezimiz olacak. Safranbolu 5 bin kişiyi aynı anda ağırlayacak bir yer olmadığı için 5 bin kişiyi iki grup halinde Safranbolu´ya götüreceğiz. Görevli arkadaşlarımız Safranbolu´da çalışma yaptılar ve yetkililerle görüştüler. Safranbolu gezisi için herşey hazır. Şubat ayının ilk günlerinde kayıtlarımız başlayacaktır. İlk defa yaşlıların evlerine kadar giderek onlara sağlık hizmeti veriyoruz. Şu anda 50 kişiye yakın bir sayıya ulaştık. Durumu ağır olanların tedavisini gerekli yerlerde devam ettiriyoruz" diye konuştu.
Toplantıda gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Başkan Sesli, belediyeye gelen müfettişlerin 2004 ila 2007 yılları arasında incelemelerde bulunduğunu söyledi. İncelenen süreç arasında çıkan eksikliklerden dolayı İç İşleri Bakanlığı tarafından belediyeye rapor gönderildiğini dile getiren Başkan Sesli, Danıştay´ın raporu kabul etmemesi üzerine yargılama sürecine girildiğini kaydetti. Belediyenin yaptığı hizmetlerde yanlış yapanın hesabını vereceğini söyleyen Murat Sesli, "2007 yılının mayıs ayında göreve geldiğimiz zaman bir müfettiş isteğinde bulunmuştuk. Gelen müfettişlerde 2004 ile 2007 yılları arasındaki süreci inceledi. Bu süreçte çıkan eksikliklerden dolayı İç İşleri Bakanlığı, eski Belediye Başkanı, meclis üyeleri ve daire çalışanları olmak üzere bir rapor göndermişti. Daha sonra Danıştay´a yapılan itirazları Danıştay kabul etmedi ve yargılama süreci başlamıştır. Yargılama sürecinde de hem eski Belediye Başkanı hem de önceki dönem görev yapan meclis üyesi arkadaşlarımız ve daire çalışanlarından da ifade verenler oldu. Yargıya intikal etmiş bir olaydır. Müfettişler sadece o zaman değil şu anda da inceleme yapıyorlar. Müfettişler her sene gelerek rutin olarak inceleme yapmışlardır ve yapacaklardır. Gelip incelesinler, eğer eksiğimizi veya yanlışımızı varsa ortaya çıkartsınlar. Bizde önlemini alalım. Kdz. Ereğli Belediyesi´ni zarara uğratan varsa Kdz. Ereğli Belediyesi´nin parasını çarçur eden varsa ve belediyenin yaptığı hizmetlerde yanlış yapan varsa cezasını çeksin. İsimler hiç önemli değil. Eğer birileri Kdz. Ereğli halkının parasını çarçur ettiyse hesabını onlar verirler. Yargıya intikal ettiği için bu konuda fazla bir şey söylemek istemiyorum" dedi.

"BELEDİYENİN BORCU YOK"
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli, belediyenin borcu olduğuna dair söylentilere de cevap verdi. Belediyenin İller Bankası hariç hiç bir kuruma ve esnafa borcu olmadığını söyleyen Sesli, yapılan bazı açıklamalara yalnızca güldüğünü söyledi. Daha ciddi işler yapmaya çalıştıklarını söyleyen Sesli, "Kdz. Ereğli Belediyesi´nin bir metre asfaltını dahi kimseye yedirmem. Görevi devraldığımız gün belediyenin İller Bankası´na 3.2 trilyon borcu vardı. Bu borcu ödüyoruz. Belediyenin hiçbir müteahhite veya hiçbir esnafa borcu yoktur. 2008 yılında 122 bin 600 ton asfalt döktük. Bu asfaltı dökerken de 1 metre dahi kendi yandaşlarıma veya kendi dükkânımın önüne dökmedik. Balı Mahallesi´nde oturuyorum. Evime kadar gidip bakabilirsiniz. Bu asfaltı tamamen Kdz. Ereğli halkının ihtiyacı kadar döktük. Asfalt dökerken insanların nereli olduğuna hangi partili olduğuna bakmadık. Döktüğümüz 122 bin 600 tonluk asfaltın 47 bin 500 tonunu Zonguldak´ta bir asfalt firmasından ihale ile aldık. Asfalt dökerken bunun içinde yanlış dökümler olmuş olabilir. Şu an bazı yollarda ufak tefek döküm hataları olabilir. Biz gerekli olan tutanaklarımızı tuttuk. Kdz. Ereğli Belediyesi´nin 1 metre asfaltını dahi kimseye yedirmem. Yanlış veya eksik dökülen asfalt hizmetleri de müteahhit tarafından yerine getirilecektir. Bu konuda hiç kimsenin sıkıntı çekmesine gerek yok. Ayrıca görevi devraldığımız da Kdz. Ereğli Belediyesi´nin İller Bankası´na 3.2 trilyon borcu olduğunu açıklamıştık. Göreve geldiğimiz günden beri hem İller Bankası´na olan borcumuzu ödüyoruz hem de asfalt dökerken İller Bankası´ndan kredi kullanıyoruz. Ama belediyenin hiç bir kurum ve kuruluşa borcu yoktur. Bazı açıklamalar oluyor. O açıklamalara sadece gülüyoruz. Daha ciddi işler yapmamız lazım. Kdz. Ereğli Belediyesi´nin iş yapan müteahhitlere ve esnafa borcu yoktur. Kdz. Ereğli Belediyesi´nde hizmet durmuyor. Belediyemizin borcu yok. Çok düşük ücretle çalışan işçilerimiz vardı ve mağdur durumdaydılar. Bu gün itibari ile 120 işçimize takdir zammı verdik. Bütün çalışanlarımız geçinebilecek durumda maaş alsın istiyoruz" dedi.

ADAYLIK SÜRECİ
Belediye Başkanı Murat Sesli, basın toplantısında adaylık sürecine de değindi. Adaylık konusunda kendine güvendiğini söyleyen Başkan Sesli, AK Parti Genel Merkezi´nden gelen karara da saygı duyacağını sözlerine ekledi. Genel Merkez´in Türkiye´nin birçok bölgesindeki adayları açıklamadığını söyleyen Sesli, AK Parti´den belediye başkanlığı için aday adayı olanlardan da mutluluk duyduğunu bildirdi. Aday adaylarının çoğalması halinde partiye olan ilgi ve alakanın da artacağını söyleyen Sesli, adaylık konusundaki sözlerini şu şekildi tamamladı:
"Göreve geldiğim günde söylemiştim. AK Partiye geçtiğim günde söylemiştim. Biz Ak Parti´ye geçerken kendimize güvenerek geçtik. Belli bir süreç olacaktır. Partide de aday adayları da olacaktır. Biz bundan mutluluk da duyduk. Ne kadar çok aday adayı varsa partimize de ilgi alaka o kadar artacaktır. Aday kim olursa olsun etrafında kenetleneceğiz. Yerel yönetimdeki çalışmalarımızı bu şekilde devam ettireceğiz. Partimizin Türkiye´nin birçok bölgesinde adaylık açıklamaları olmamıştır. Önümüzdeki günlerde partimizin aday açıklamaları olacaktır. Gelecek karara göre hareket edeceğiz. Adaylık konusunda kendimize güvendiğimiz için ´biz adayız´ dedik. Önce kendime ve yaptığım çalışmalara güveniyorum. Halkımıza güveniyorum. Ama gelecek karara da saygı duyacağım. AK Parti kimi aday çıkartacaksa onun yanında yer alacağız. İnanmak başarmanın çoğudur onun için bir sıkıntı yok."
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli, basın toplantısının ardından gazeteciler ile bir süre sohbet etti.
Editör: Pusula Gazetesi