KESK Çaycuma Bileşenleri tarafından Zonguldak milletvekillerine TBMM´de görüşülmekte olan Torba Yasa´yla ilgili olarak, "Torba Yasa karşısında durma ve olumsuz oy kullanma çağırısını" içeren fakslar gönderdi.


Telekom bayiinden gönderilen fakslar öncesinde açıklama yapan Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, Hükümetin tepkiler genişlemeden ve yükselmeden tasarıyı Meclis&[#]8217;ten geçirmek istediğini belirterek; &[#]8220;KESK olarak esnekliği, güvencesiz çalışmayı, kamu hizmetlerinin piyasa koşullarına göre şirket tarzı yeniden dizayn edilmesini ve emekçilerin kazanılmış haklarının gasp edilmesini içeren Torba Yasa&[#]8217;nın geri çekilmesi için etkin, sürekli, kitlesel ve birleşik mücadeleyi eksen alan bir mücadele yürütüyoruz. Bu anlayışla konfederasyonumuz KESK tarafından diğer emek ve meslek örgütleriyle görüşmeler yapılmış ve DİSK, TMMOB ve TTB ile birlikte Türkiye´nin 81 ilinden 3 Şubat Perşembe günü Ankara´da olunacak şekilde bir yürüyüş programı çıkarılmıştır. Ayrıca TÜRK-İŞ&[#]8217;e eylemleri ortaklaştırma çağrısı yapılmıştır.


AKP, tıpkı 12 Eylül Referandumunda olduğu gibi, birbirinden alakasız ve birçok maddesiyle de işçi, memur ve toplumun büyük çoğunluğu için tehlikeli düzenlemeler içeren maddeleri bir bütün halinde &[#]8220;TORBA YASA&[#]8221; tasarısıyla TBMM&[#]8217;den geçirmek istiyor. Hükümet; işçi emeklisine, af bekleyen öğrenciye, vergi borçlusuna diyor ki: ´Yasa çıkarsa, emekliye zam, öğrenciye af, borçluya indirim var. Bak buna bile muhalefet ediyorlar.´ Oysa bu yasa tasarısı hepimizin haklarına saldırılar içeriyor. Süslü maddelerin arasında ölümcül tuzaklar var.


Bugün buradan Zonguldak Milletvekillerinin tamamına faks göndererek; çıraklardan, memurlara, örgütlü örgütsüz tüm işçilerden, özürlülere her kesimden emekçiyi vuran ve emeği ile yaşayan herkesin büyük kayıplarına neden olacak Torba Yasa karşısında durma ve olumsuz oy kullanma çağırısı yapıyoruz. Ayrıca yasa görüşmeleri devam ettiği süre boyunca milletvekillerine faks ve mail göndermeye devam edeceğiz&[#]8221; dedi. Akyol, yasanın getirdiği olumsuzlukları bildiri ve broşürlerle anlatmaya devam edeceklerini belirterek, 3 Şubat Perşembe günü de Ankara´da olacaklarını söyledi.

Editör: Pusula Gazetesi