Bartın´da 2010-2011 eğitim öğretim yılının birinci dönemi dün sona erdi. 32 bin 556 öğrencinin karne aldığı ilde karne töreni Fatih İlköğretim Okulu&8217;nda yapıldı. Vali İsa Küçük&8217;ün de hazır bulunduğu törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt,


&8220;28 Ocak akşamı başlayarak 16 gün sürecek ve 13 Şubat akşamı sona erecek olan karne tatilini öğrencilerimizin güçlü ve eksik yönlerini çok iyi değerlendireceklerine inanıyorum. Eğitim öğretim sürecinin ayrılmaz bir parçası olan değerli velilerimizin de tatil süresince çocuklarımızın dinlenmelerini sağlamanın yanında, onlara faydalı olacak aktiviteler yapabilecekleri ortamları oluşturmalarını diliyorum. Başarılı olmanın yolu gayretli ve istekli çalışmaktan geçer&8221; dedi.



Müdür yol sorununa çözüm istedi



Vali İsa Küçük&8217;ün yanı sıra Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Yalçın Enç, Emniyet Müdürü Burhan Gümüş ve bazı daire amirlerinin katılımıyla gerçekleşen törende söz alan Fatih İlköğretim Müdürü Zafer Kısa ise okulun durumu ve faaliyetleri hakkında bilgiler verdikten sonra yol sorununa değindi. Müdür Kısa &8220;Okul yolumuzun tek yönlü olması sebebiyle araç trafiğinde sıkışıklık yaşamaktayız. Çocuklarımızın can güvenliğinin bizim için her şeyden daha önemli olduğunu belirtmek isterim. Bu sebepledir ki çocuklarımızın başına herhangi bir kaza gelmeden bir cana mal olmadan yol sorunumuzun bir an önce çözümlenmesini talep ediyoruz&8221; diye konuştu. Kentin bir süredir sabahları yağan kırağının etkisi altında bulunması nedeniyle okul bahçesinde soğuk bir havada yapılan törende konuşan Vali İsa Küçük, öğrencilere öğretmenlerinin işaret ettiği hedefler doğrultusunda çalışmalarını tavsiye etti.



12 yıldır beklemeye gerek yoktu



Hava soğuk olduğu için kısa bir konuşma yapan Vali Küçük, &8220;Uzun konuşmaya uzun söze gerek yok okul müdürümüz belirtti okumuzun yol sorunu var. Sorun 12 yıldan beri devam ediyor, çözümü için böyle bir töreni bekliyormuş. Bu kabul edilemez. Belediye başkan yardımcımızla da konuştum en kısa sürede bu sorun çözülecektir&8221; dedi. Vali Küçük &8220;Kamulaştırma ve imar çalışmaları tamamlanarak yol konusunun çözülmesi lazım. 12 yıl beklemeye gerek yoktu ya da böyle bir töreni beklemeye gerek yoktu. Velilerden önerilerim olacak, biz öğrencilerimizi sizlere uğurluyoruz, tatile gönderiyoruz ve öğrencilerimiz aynı güzellikte, gözlerinde okuma ışığı, sevinci, cumhuriyetimizin ışığıyla beraber geri istiyoruz. Çocuklarımızın ellerinde mürekkep kokusu, gözlerinde ışık bekliyoruz&8221; şeklinde konuştu.


Editör: Pusula Gazetesi