Bartın Üniversitesi&8217;nin örgün öğretime alternatif olarak üniversitelerde uygulamaya konulan, mesai saatleri içinde çalışmak zorunda olanların, ev hanımları ve engellilerin de yararlanabildiği, "Uzaktan Eğitim" faaliyetlerine başlayacağı bildirildi. Hazırlıkları devam eden &8216;Uzaktan Eğitime&8217; (UZEM) 2011-2012 akademik yılı güz döneminde öğrenci almayı hedeflediklerini belirten Rektör Prof. Dr. Ramazan Kaplan, ön lisans ve lisans programlarıyla birlikte yüksek lisans programlarının da açılması için çalışmalara devam edildiğini bildirdi.



Çalışanlar için önemli bir fırsat



Rektör Kaplan, yüksek öğrenim görmek isteyen gençler, yoğun iş temposundan dolayı üniversiteye gitme zamanı bulamayan çalışanlar ve kişisel gelişim sağlayarak kariyerini ilerletmek isteyenler için hazırlanmış, zaman ve mekândan bağımsız bir eğitim programı sunmayı amaçladıklarını belirtti. Rektör Kaplan, öğrencilerin derslerini, 7 gün 24 saat açık olan Öğrenme Yönetim Sistemi üzerinden takip edebildiklerini belirterek "Bu programda öğrenciler, ders içeriklerini kendi çalışma takvimlerine göre takip edebilecek, haftalık sesli ve görüntülü sohbetler sayesinde öğretim elemanları ve sınıf arkadaşları ile sanal ortamda bir araya gelebilecekler. Dersleri metin, grafik, animasyon, video ve ses desteği ile alabilecek olan öğrenciler, öğretim elemanları ve sınıf arkadaşları ile gerek mesaj gerekse forum ve sohbet ortamları sayesinde sürekli iletişim halinde bulunabileceklerdir" dedi.



Yakında faaliyete geçecek



İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesine bağlı olan İktisat, İşletme, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ile Yönetim ve Bilişim Sistemleri alanlarında lisans ve yüksek lisans; Bartın Meslek Yüksekokuluna bağlı olan Bilgisayar Programcılığı alanında ise ön lisans programlarının faaliyete geçmesi düşünülüyor. Üniversitemiz Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (BU-UZEM) bünyesinde, akademik birimlere bağlı olarak yürütülecek programlarda dersler, bireysel e-öğrenme paketleri, video konferans, sohbet oturumları, podcast yayınları, ders notları, sesli anlatımlar ve alıştırma-uygulama paketleri gibi eğitim materyalleri desteğiyle internet üzerinden işlenecek. Dönem sonu sınavı, staj ve uygulama gibi etkinlikler gözetim altında yapılacak. Rektör Prof. Dr. Ramazan Kaplan, UZEM bünyesinde kullanılacak &8220;Akıllı Sınıf&8221;ın ses yalıtımının, ışıklandırma araçlarının, görsel donanımlarının ve mobilyalarının temin edilmesi ile çok yakında faaliyete geçeceğini ifade etti.

Editör: Pusula Gazetesi