Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından 22-23 Ocak tarihleri arasında İzmir´de düzenlenen 16 Yaş altı Türkiye Şampiyonası´nda Zonguldak´ı temsil eden sporcular madalya ile döndü.


Atletizm Antrenörü Erol Emral ve Bahçelievler Beden Eğitimi Öğretmeni Utku Duman´ın çalıştırdığı iki sporcu önemli bir başarıya imza atarak 3 madalya çıkarmayı başardı.


Zonguldak´ta yapılan müsabakalarda baraj dereceleri geçerek Şampiyonası´na katılan Bhçelievler İlköğretim Okulu öğrencisi olan sporcular, geçtiğimiz sene elde ettikleri başarıları bu senede tekrarladı.


Harun Akın´dan iki madalya


Harun Akın, 60 metre engellide 9.49 saniyelik derecesiyle Türkiye birinci olarak altın madalya kazandı. Akın, Uzun atmada ise 4.97 metrelik atlayışıyla Türkiye Üçüncüsü oldu ve bronz madalya çıkardı. Başarılı sporcu geçtiğimiz sene Adana´da Türkiye ikincisi olmuştu.


Abay gümüş madalya çıkardı


60 metrede yarışan Ali Ulaş Abay ise 7.80 saniyelik derecesiyle Şampiyonada 2 olarak gümüş madalya kazandı.


Abay, geçtiğimiz sene Uzun atlamada Türkiye birinci olmayı başarmıştı.


Sporcuların elde ettiği başarıları değerlendiren Beden Eğitimi Öğretmeni Utku Duman, "Öğrencilerimizle uzun süredir beraber çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her geçen sene daha önemli başarılar elde ediyoruz. Şampiyona tecrübelerini arttırarak Zonguldak´a madalya ile döndüğümüz için mutluyuz. Ali ve Harun, gelecek vadeden sporcular, Atletizmde daha önemli başarılar elde edeceklerdir" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi