İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Akman ve Şube Müdürü Kamil Şen, Bartın Aktif İşadamları Derneği (BAKİAD) Başkanı Birol Dikyurt&8217;a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarete konuşan Akman geçtiğimiz günlerde olağan genel kurulunu yapan BAKİAD&8217;a hayırlı olsun dileklerini ileterek, derneğin çalışmalarını takip ettiğini söyledi. Müdürlük olarak en önemli hedeflerinin Bartın&8217;ı tanıtmak olduğunu ifade eden Akman, ziyarette yaptığı konuşmada, Bartın&8217;ın marka olması için çalıştıklarını ifade etti. Müdür Akman, bu kapsamda 15. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT 2011 programına katılarak zengin turizm potansiyeli ile keşfedilmeyi bekleyen Bartın&8217;ın tanıtımını yapacaklarını açıkladı.


İlimizin tanıtımını yapacağız


Müdür Akman, &8220;10-13 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek olan EMITT 2011 fuarında ilimizin sahip olduğu tüm kültürel ve turizm değerlerinin tanıtımını yapacağız. EMITT fuarına bu yıl 60&8217;ın üzerinde ülkeden 4 bin civarında katılımcı, 50 bin turizm profesyoneli olmak üzere toplam 100 binin üzerinde ziyaretçi beklendiğini öğrendik. Türkiye&8217;nin seçkin turizm destinasyonu olması yolunda Amasra ilçemizi daha iyi daha çok yönleriyle tanıtmak istiyoruz. Destinasyon varış yeri, hedeflenen yer demektir. Turizm alanında tek varış noktamız Amasra, Ulus, Kurucaşile ve ilimizin tamamıdır. Bu tür organizasyonlar kentimiz için önemli fırsattır. İlimizin yerli yabancı daha çok insan tarafından ziyaret edilmesi için elimizden gelen bütün çalışmaları seferber edeceğiz&8221; dedi.


Değerlerimizin kıymetini bilmeliyiz


Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Akman ve Şube Müdürü Kamil Şen&8217;e ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt ise konuşmasında dernek faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Bartın&8217;ın tanıtımı, kalkınması ve gelişmesi adına BAKİAD olarak çalıştıklarını ifade eden Dikyurt, özellikle turizm alanında Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü&8217;nün de yer aldığı 4 yerel ortağın katkılarıyla bir proje çalışması içerisinde olduklarını dile getirdi. Şubat ayında gerçekleştirilecek olan EMİTT 2011 fuarında Bartın&8217;ın tanıtımını yapacak Bartın Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Akman ve personeline başarılar dileyen BAKİAD Başkanı Dikyurt, &8220;Birçok ilde bulunmayan tarihi, kültürel, eşsiz doğa güzellikleri ve zengin turizm potansiyeline sahip bir il&8217;e sahibiz. İlimizde bulunan nimetlerin değerini bilerek bunu fırsata çevirmeliyiz&8221; dedi. Ziyaret sonunda hatıra fotoğrafı çektirildi.


Editör: Pusula Gazetesi