Zonguldak Valisi Erdal Ata, Mithatpaşa Tüneli Projesinin bitmesiyle İkinci Makas Mevkiinde bulunan konutların boşaltılacağını, TOKİ yer taleplerinde bulunduğunu ve kendilerinin de 3 yer gösterdiklerini ifade etti.


İkincimakas mevkiinde oturan vatandaşların gitmeme gibi bir çarelerinin olmadığını söyleyen Vali Erdal Ata-, şöyle konuştu:


&[#]8220;Mithatpaşa Tüneli&[#]8217;nin şuanda projeleri yapılıyor. Her ne kadar şuan 2011 yılında yatırım programında yoksa bile proje bitmediği için yatırım programına alınmadı. Proje bittiği zaman karayolları yetkililerinin bize verdiği bilgiye göre proje biter bitmez ihalesini yapacaklarını söylediler. O zaman İkinci Makas Mevkiindeki konutların boşaltılması gerekiyor. TOKİ ile yapılan görüşmelerde TOKİ ilimizdeki dar gelirli vatandaşlar için bir takım yer taleplerinde bulundu. Bizde şuana kadar 3 tane yer gösterdik. Bir tanesi TEKEL&[#]8217;in ambarlarının olduğu yer. Ama orada bir hukuki problem çıktı ve olmadı. Ama okul yapımında, remi bina yapımında kullanabiliyoruz ama TOKİ konut yapımı sırasında şartlı devir yapıldığı için maalesef kullanamıyoruz. Site tarafında 4&[#]8217;er bin metrekarelik yerler var ama onlarda yeterli değil. Yalnız belediye bunun araştırmalarını yapıyor. Uygun bir yer bulduğu takdirde dar gelirli vatandaşlarımızı mağdur etmeyecek şekilde TOKİ tarafından belki 45-60 metrekarelik konutlar yaptırılacak ve tahsis edilecek. Oradan gitmemeleri gibi bir çaresi yok. Çünkü tünelin oradan geçmesi gerekiyor. Hem vatandaşa daha iyi şartlarda konut verirsek neden gitmesinler ki.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi